Äntligen, två veckors välbehövlig ledighet…

131205_6

Äntligen har jag två veckors ledighet att se fram emot! En ledighet som är mer än välkommen. Jag trivs med mitt arbete, men det innehåller fler arbetsuppgifter än vad som är rimligt att hinna med under arbetstiden. Därför åtgår den mesta fritiden till arbete, vilket medför att när jag nu har en lång önskelista över sådant jag vill hinna med under min två veckors ledighet. Planen är dock att ta det med ro. Jag tänker inte stressa för att hinna med allt jag vill hinna med…

Jag hann inte baka lussekatter i år trots att det är tradition och jag har inte hunnit skriva julkort men Jul blir det ju ändå, oavsett om jag hinner skicka julkort eller ej. Kanske kan jag skicka Gott Nytt År kort istället och baka lussekatter som är klara lagom till tjugondag knut. Knäck och julgodis fungerar säkert utmärkt i Påskäggen till  påsk och till Midsommar kan vi släpa in en julgran och klä. Julskinka kan vi äta till Mårten gås och då kanske jag är i fas igen till nästa jul så att julkorten hinner fram i tid julen 2014…eller?

Igår njöt jag av ledigheten… fikade och åt middag tillsammans med kidsen, köpte julklappar, överraskades av en uppiggande julshow på köpcentret, tog igen ett missat kalas för min käraste syster yster och tände det tredje ljuset i adventsljusstaken – eftersom det glömdes bort i förra helgens stressyra när det faktiskt var den tredje advent… men nu är vi i fas vad gäller att tända det fjärde adventsljuset idag så nog lär det bli julafton oavsett om vi hunnit med allt vi ska hinna…eller ej.

Julhelgen bryr sig trots allt inte om ifall vi hunnit med allt eller ej, Julen handlar ju om gemenskap, om att samla våra nära och kära för att fira en högtidstund tillsammans. Allt det där andra är bara sådant som vi tror att vi måste hinna, men egentligen måste vi inget alls – det viktigaste är ju trots allt att få vara tillsammans med sina nära och kära!

131221

131221_2

 

 

 

.

10 svar på ”Äntligen, två veckors välbehövlig ledighet…

 1. Klokt tänkt att det blir jul oavsett vad man har hunnit med. Kanske behövs inte allt det där som man tror är måsten. Tungt att behöva ägna så mycket av sin fritid till arbete, känns inte riktigt rimligt kan jag tycka. Hoppas att du får möjlighet att varva ner och njuta av ledigheten. Kramar Liza

 2. Jag njuter också för fullt av lite välbehövlig vila och ledighet.
  Man kan inte hinna göra allt. Tänk så här, vad är viktigast? Att ha hembakta lussebullar eller harmoni? Alla kan inte hinna lägga in sillen själv, göra julgodis, lacka klappar och dessutom få tid över till harmoni och familj. Den ekvationen kan bara få lösa. Kram.

  • Jag vet, du har helt rätt. Men det är klurigt när man vill så mycket och är van vid att hinna med det mesta…. när man inte hinner känns det bara fel. Men som du säger så är harmonin viktigare än allt det där andra.
   Kram

 3. Härligt med lite ledigheter! Man ska inte stressa så här i juletider, även fast det lätt blir så! 🙂

  SV: Haha ja inlägget blev lite halv flummigt, men tur att ni förstod iaf 😛

  Kram

 4. Helt rätt att inte stressa för att hinna med alla måsten till jul. Ett år när jag var liten hade min mamma lovat att vi skulle göra ett pepparkakshus, men det hanns inte med, så vi gjorde ett till påsk i stället. Det kommer jag fortfarande ihåg 🙂

  • Haha, vad roligt med ett pepparkakshus till påsk. Det är sådana grejer man minns med ett leende 🙂
   Pepparkakskram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *