att fika tillsammans är så mycket mer än att bara fika…

140217_4

Idag lunchade jag med finaste Caroline som jag inte träffat sedan i somras. Jag har saknat våra fikastunder något vansinnigt, hon har skrivit examensarbete och jag har börjat arbeta som lärare…. Våra familjeliv och karriärer har varit fyllda av uppdrag och vi har inte hunnit ses förrän nu. Att skriva examensarbete som hon har gjort tar all uppmärksamhet i anspråk – precis som att börja arbeta som lärare som jag har gjort… det finns inte tid för mysiga fikastunder med vänner och det finns inte tid för utvecklande diskussioner där man kan “nörda” in sig i samtal om konst och litteratur…. –  man bara arbetar non-stop för att upptäcka att det alltid finns lite mer kvar att göra….

Ibland tänker jag att man lägger ner för mycket tid på sitt arbete… men i nästa andetag tänker jag – hur skulle man kunna göra något annat när ens arbete innebär att man arbetar med människor, fantastiska människor, fina människor, speciella människor, ovanliga människor och människor som man vill försöka förstå så att man kan vägleda dem vidare till nästa trappsteg… och framförallt människor som man lär sig av – min livsfilosofi är att man har något att lära av varje människa man möter oavsett om de är ens elever, lärare, vänner eller familj.

140217_3

Det var så fint att träffa Caroline idag och jag är säker på att hon kommer att bli en utmärkt engelsk- och svensklärare. Hon brinner för sin engelska precis som jag brinner för mitt ämne – Bild. Och tillsammans brinner vi för vår litteraTur…. och det är tur att vi har litteraturen <3

140217_5

Hursomhelst så har vi en gemensam passion för NoaNoa- kläder och vi kunde inte låta bli att ta en tur ner på stan för att besöka “vår” favoritbutik. Mina fynd blev en blommig vårkjol och en korallröd kofta. Och sen blev det en tur in på Åhlens för att fylla på förrådet av polotröjor med en svart och en vit. Och ett par blå och ett par lila strumpbyxor som matchar den nya kjolen…

När jag kom hem var dottern på besök = Lycka! Med sig hem fick hon en av mina målningar som hon spanat in och önskat. . Fjärilar, Karin Boyecitat med ljus och mörker…och det känns så fint att min dotter vill pryda sitt hem med mina målningar 🙂

Och sist men inte minst. Morgonen inleddes med en ansiktsbehandling på Malins hudvård med ansikts och decoltagemassage – så himla avslappnade att dagen blev en fin dag…. den där massagen peppade mig full av ny energi! –  trots att vår ena bil plötsligt inte går att styra och vi blev tvungna att ta den till verkstaden tidigt imorse – men hellre trasig bil på lovet än under arbetsveckan – så allt är i sin ordning 🙂

Jag ser livet från den ljusa sidan och glädjes åt flera lediga dagar 🙂

 

 

 

12 svar på ”att fika tillsammans är så mycket mer än att bara fika…

  • Hålller med, hoppas att vi ses snart igen. Och vad fint att du uppdaterat fin blogg. Jag har redan varit inne och kommenterat 😉
   Ha det nu fint! Kram Christina

  • Tack! Fjärilarna längtar jag också efter;) Fast jag antar att du menar fjärilstavlan, den kommer på bild så småningom.
   Ha det fint! Kram Christina

 1. Härligt att ni fick till en fikastund, dessa stunder är guld värda. Jag som snart ska skriva mitt examensarbete och snart är färdig, ny lärare – jag hoppas att det inte tar all min tid och kraft i anspråk. Trots allt.

  Sv. nej, bilderna är inspirationsbilder, som jag gillar mycket, men hittat på nätet. Den som ska illustrera mina bokomslag och teckningar är min syster.

  Kram.

  • Ja, de är verkligen guld värda!
   När det gäller examensarbete så är det ju himla roligt att skriva också och man hinner ju fika med klasskompisarna 🙂

   Vad roligt att ha ett bokprojekt med sin syster 🙂
   Kram till er !

  • Jag lyssnade på din spellista som du länkade till och fann en hel del som jag gillade, men jag är inte helt insatt i emo och indiepopgenren så där får jag allt lyssna in mig.
   Härligt att du också känner så för din musik 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *