En hattaffär runt hörnet

140701_2

Att läsa en riktigt bra bok är något av det bästa jag vet. Jag blir alldeles upprymd, glad och inspirerad. Häromdagen läste jag ut En liten hattaffär runt hörnet, av Marita Conlon Mc-Kenna. Och tro det eller ej men för några timmar så strosade jag runt på gatorna i Dublin, jag renoverade en ateljé, jag var modist och tillverkade unika hattar på beställning.

Boken handlar om Ellie som ärver en hattaffär som är på väg att säljas. Hon bestämmer sig för  behålla butiken och påbörja en helt ny karriär som modist… fast helt ny är den förståss inte eftersom hon vuxit upp i den där hattaffären och väl känner till yrket.

Och självklart berör innehållet det ämne som fascinerat människor sedan begynnelsens dagar. Relationer, kärlek och vänskap.

140701

Boken gav mig underhållande timmar och inspirerade mig dessutom till att pynta en av mina hattar med blommor. Och jag tyckte att det blev så somrigt och fint att jag behöll hatten på hela söndagen.

140701_1

6 svar på ”En hattaffär runt hörnet

 1. När jag ser din hatt kommer jag att tänka på en skola som jag arbeyae vid under några år. Där fanns en tradition om att alla anställda och elever hade en dekorerad hatt på sig till Valborg. 🙂 Hattar av alla de slag! Vet inte om traditionen lever kvar. Men kul var det.
  Hursomhelst…boken du har läst verkar vara i min smak. Så även ditt hatt! 🙂
  Kram, Gunilla

 2. Hej fining! Jag delar din kärlek till denna bok och när jag längtar tillbaka till Dublin läser jag hennes böcker. Så härligt att få drömma sig bort under några timmar och visst är det häftigt det där med hur man färdas melan världar genom att läsa. Just nu befinner jag mig i London tillsammans med J.K. Rowling och hennes deckarhjälte. Gator jag själv vandrade för bara några dagar sedan.

  Sköt om dig vännen och fortsätt använda din fina hatt!

  Kram Charlie

  • O, är det Harry Potter du läser? Älskar de böckerna och filmerna.
   I Dublin har jag aldrig varit men blev så sugen på att resa dit. Men av din kommentar förstår jag att det finns fler läsvärda böcker av denna författare. Får väl bli en sväng till biblioteket.

   Ha en riktigt fin dag, Charlie!
   Kram Christina

 3. Nej, det är inte Harry Potter jag läser (men precis som du så älskar jag de böckerna). J.K Rowling skriver numera deckare under psedonymen Robert Galbraith och har gett ut två böcker som båda har blivit hyllade. Jag håller just nu på med den första ”The cuckoo’s calling” och gillar du deckare kan jag varmt rekommendera den.

  Kram Charlie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *