en regnig sommar är som vackrast när solen skiner

140702_2

Jag säger som Ronja Rövardotter en gång sa till Birk Borkason, – Det är en regnig sommar vi har…… Men vet ni vad? För min del spelar det ingen roll att det regnar. Jag njuter i fulla drag av att ha semester och vara ledig – det får regna precis hur mycket det vill, bara det inte blir översvämning eller något annat liknande. Regnet gör att de små värmeljusen i äppelträdet flyter upp till ytan och det blir så vackert när man tänder dem och ljuslågan speglar sig i vattenytan.

140702_1Ljusen flyter runt likt små öar, där i lyktornas sjöar….

140702_2

Och allt regnvatten får trädgården att dofta som ett naturens parfymeri. Äppelblomster blandas med kaprifol som får en påhälsning av en ros eller två…lavendel och jasmin. Magnoliablad och en puff av svensk sommar när den doftar som bäst.

140702_5140702_3140702_4140702_6Lycka är att vara ständigt kär, i allt som är vackert och fint. I allt bor en skönhet… ibland är den svår att se men oftast är den lätt som en vit och len fjäder….dalandes sakta, alldeles i närheten av en grön och skön olivkvist….

Märkte ni att violen fanns där ändå, alldeles i närheten av en förgätmigejberså…..?

12 svar på ”en regnig sommar är som vackrast när solen skiner

 1. Hej Christina! Vilka vackra bilder du har tagit från din trädgård. Jag älskar också att se de där små små detaljerna (särskilt växter) som gör så mycket för det stora hela. Kanske är det därför vi också tycker om lyriken som är en lovsång till allt det där som berör oss. Nu ska jag klicka mig runt och se mer av din fina blogg :).

  • O, ja växterna – av dem blir man alldeles lyrisk. Då gillar du säkert också Eva-Stina Byggmäster, hennes poesi är så vildvuxen och vacker att man blir glad av att läsa.
   Kram Christina

  • O, men det var ju precis det jag menade med min text- att jag njuter även av regniga dagar.
   Jag har sett att du har en ny blogg, men av någon anledning har jag inte fått det till att fungera när jag ska kommentera. Det finns ingen, kommentera som : namn/url. Och skriver jag i de andra fälten står det bara att min adress är ogiltlig. Märkligt…men jag ser ju att andra kommenterar men de har kanske blogspotkonto?
   Ha det fint!
   Christina

 2. Roligt att mina inlägg/funderingar även väcker tankar hos mina läsare, det är det jag vill! Och så är det så roligt att komma i kontakt med likasinnade, som fungerar lite likadant i tankesättet så att säga.

  Jag tycker inte vårt väder är så dåligt, jag bara accepterar det och gör det bästa av det. Kan med gott samvete vara inne och tillverka fler ljus, som jag brinner för.
  Fint med era små lyktor!

  Kram från ljuskvinnan på landet!

  • Då gör du som jag med vädret, accepterar och njuter så gott det går av sådant som förgyller livet.
   Ja, tänk vad ditt inlägg triggade igång mina tankar – det räckte att läsa rubriken så var de i full fart.
   Ha det nu så gott 🙂
   Stor kram Christina

  • Tack, trädgården är något som jag värdesätter mycket, Och Ja, regn gör vattningen himla bekväm 🙂
   Ha det fint!

  • Ja, tack det gör jag. Idag är solen framme, vi ska grilla o ha gäster. Så mysigt.
   Köpte förresten solrosor häromdagen som lyser upp våra dagar och då tänkte jag på dig och om det kan vara så att de kommer från din odling?… bara en tanke.

   Ha en fin helg! Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *