Att värna om konsten, kulturen och ha ett galleri i sitt hjärta.

140916_1

Igår samlades vi i styrelsen för att höststäda på vårt lokala galleri. I år var den där höststädningen mer än välbehövlig eftersom galleriet nyligen varit utsatt för skadegörelse. Någon slog sönder ett glas som fanns i dörren, tog sig in och sprutade ner hela lokalen med pulverbrandsläckaren. Drog ner en skena i taket med ljusramper så att det blev fel med elen osv… onödig förstörelse, tråkig förstörelse. Trist och urbota dumt men…   – Tur i oturen var dock att det inte hängde någon utställning på plats vid tillfället.

Vi som driver galleriet lägger ner massor av ideellt arbete för att hålla verksamheten flytande – så hur vi känner när någon bara tar sig in och förstör kan ni nog tänka er…men hursomhelst. Nu är galleriet nystädat och fint. Golven glänser och väggarna väntar på att nästa utställning ska hängas. Utställarna är på väg med högar av akryl- och gouachemålningar… På lördag blir det vernissage och då kommer jag att åka dit med min kamera…jag kommer att fotografera för att kunna uppdatera galleriets hemsida…

Lycka är att ha ett galleri på orten där man bor. Att kunna ta en svängom in på galleriet och kolla på målningar och/eller hantverk bara sådär helt apropå, det är Fint.

Och nu är det massor av projekt på gång…. om mindre än en månad är det dags för Kulturnatt och då ska ju även jag ställa ut…. fast just nu är det dags att stiga upp, fixa lite frukost och bege mig till mitt arbete…

Önskar er alla en fin dag!

140916_2

 

 

 

8 svar på ”Att värna om konsten, kulturen och ha ett galleri i sitt hjärta.

 1. Så fullständigt onödigt och totalt meningslöst.Men som du säger, vilken tur att det inte var en utställning. Då vågar man inte tänka på hur illa det kunde gått…

  Kram

 2. Jag blir så arg varje gång jag läser om sådant. Stackars ungdomar som inte har något att göra. 🙁 Tur i oturen att det var tavelfritt. Lycka till med höstens projekt. Kram Bosse

  • Ja, arg och förbaskad kan man bli… vad är det som gör att man kan få för sig att förstöra ? Det kan man undra….
   Och tackar så mycket för lycka till hälsning.

   säger detsamma till dig och ditt bokprojekt 😉
   Kram Christina

  • Ja, urbota dumt och trist. Men jag väljer att tänka positivt och fokusera på att där för tillfället inte fanns någon konst på väggarna.
   Kram

 3. Usch vad tråkigt, att man inte kan låta bli. Merjobbet som sker är ju energikrävande och tråkigt och helt onödigt.Tur att det inte var utsällning just när det hände och önskar er lycka till med kommande utsällningar.

  Kram Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *