Lucka 1; En bild från en dag du aldrig kommer glömma

141130_11ck

Idag är det den första december. Vi öppnar den första luckan i årets julkalender och vi blir aldrig för gamla för att kolla in svt:s julkalender. Ni kanske minns att jag deltog i Emily Dahls julkalender förra året, och nu har jag bestämt mig för att hoppa på hennes julkalenderståg även i år. Jag tänker att det kan vara ett uppfriskande inslag här i bloggen, ett inslag som utmanar mig att blogga kring andra teman än de jag brukar välja.

I dagens lucka lyder temat; En bild från en dag du aldrig kommer glömma. Bildvalet hamnade på ett fotografi från igår när min man, jag och våra barn var samlade för en adventsmiddag. Jag värdesätter varje liten stund vi har tillsammans. Och så här i adventstider kan jag inte låta bli att le när jag tänker på hur det var när barnen bodde hemma och vi hade som tradition att titta på julkalendern på morgonen innan de skulle till skolan. Vi drack varm choklad, tände ljus och åt frukost framför tv:n de där dagarna i december, bara för att piffa upp vardagen och göra den där kalla mörka tiden riktigt julemysig. När jag väljer en bild från en dag jag aldrig kommer att glömma, då väljer jag de där stunderna tillsammans med familjen.

Nu ska jag kolla in svtplay och det första avsnittet av televisionens julkalender…

Vill du vara med i Emily Dahls julkalender så kan du kolla in reglerna här …EmilyDahl
Lucka 2: En bild på något gott du ätit i år
Lucka 3: En bild på någon du älskat i år
Lucka 4: En bild du tog när du kände dig sorgsen/deppig/ledsen
Lucka 5: En bild på dig som någon annan tagit
Lucka 6: En bild från en resa du gjorde under året
Lucka 7: En bild du tagit som du själv tycker mycket om
Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag
Lucka 9: En bild från din arbetsplats/skola
Lucka 10: En bild på ditt favoritplagg just precis nu
Lucka 11: En bild på en person du saknat i år
Lucka 12: En bild från i somras som väcker din sommarlängtan

6 svar på ”Lucka 1; En bild från en dag du aldrig kommer glömma

 1. Vilken trevlig kalender. Faktum är att jag funderar nästan på att hänga på… Får klura lite mer på det och se.

  Visst hade man många mysiga stunder när flocken var samlad. Betydde mycket för mig och gör så fortfarande!

  Kram

 2. Så var det hos oss med. Jag kan sakna de stunderna i december. Dina och mina barn kommer såklart aldrig att glömma dem. De kommer att berätta det för sina barn. Jag har sett båda avsnitten. Du sladdrar väl inte till någon vuxen? 😉 Kram Bosse Bus

  • Min dator ”laggade” igår ..så det är först idag jag fick se båda avsnitten och de är ju helbra! Ska bli spännande att följa 🙂
   Kramar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *