Jag hör bildernas aria och jag dansar med mig själv. Det är vår!

150423

Tackar ödmjukast för alla fina tolkningar av bilderna i mitt föregående inlägg. Visst är det magiskt att vardagen kan rymma alla dessa bilder… Bilder att fånga i ett ögonblink. Ögonblick med kameran. Några sekunder av ett utsnitt och en verklighet…. blir till lager av bilder i något kartotek. Bilder som blir underlag för att skapa fler bilder. Fler funderingar och poetiska betydelser av bildfilosofi….

Nu är jag nyfiken på att få veta hur ni tolkar dagens bild.

Jag vill också passa på att sända er alla ett litet vårhjärta <3 av solsken…som tack för att ni tittar in här i mitt ”offentliga rum”. 

14 svar på ”Jag hör bildernas aria och jag dansar med mig själv. Det är vår!

 1. Jag ser en gestalt med långt här bakom fågeln, som har en blommig fjäderklädnad, en uggla, ser ögonen på den, som vänder sig mot kameran. Bakgrund livets träd som blommar, körsbärs kanske, ramar också in en fladdrande gardin för fönstret.
  Det är vad jag ser … men du ville ha en tolkning och jag tänker att se i bilder är en ljuvlig skönhet som är helt gratis och finns i vår vardag – och fest blir det också!
  <3

  • O, vad fin tolkning… Och det med att det blir fest var festligt. Tror minsann att jag är en sådan som ser vardagen som en fest 😉 Det här kommer jag att spinna vidare på.

   Kramen

 2. En härlig bild full av värme ……nästan lite ”starkskör liksom.
  Det finns glädje men åxo en längtan i bilden.
  Färgerna korsar varandras vägar precis som vi människor korsar varandras vägar genom livet.
  En fågel……utan vingar.
  En människa……med drömmar
  Tillsamans är vi starka.

  Så tolkar jag bilden.
  Jättefin bild.
  Tack och BAMSEKRAM.

  • Starkskör är just ett sådant begrepp som jag tycker om. Kontraster som möts och skapar möten mellan det oväntade.
   Tacksåmycket 🙂

 3. Livet sover aldrig. Ugglan på natten,träd och växter dras mot ljuset på dagen och människan gör sitt allra yttersta för att försöka förstå naturens vishet.

 4. Här är en ”Vårspanare” som spanat in våren länge, nu ser han nöjd ut ugglan för nu är Våren här .-)
  Ha en härlig Helg KRAM Primrose ,-)

 5. Hmm… Som alla andra så ser jag ugglan som är i bildens centrum och en person med långt hår bakom. Bilden delas av linjer som bildar ett V och då tänker jag seger. Vårens kanske? Eller så kan det betyda ett vägval som det gäller att tänka klokt inför…

  Ha en bra kväll!

  • Ännu en fin tolkning som gav mig ett nytt perspektiv på min egen bild! Vårens seger. Tacksåmycket!

   Kram och ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *