Jag tänker, alltså är jag… eller kanske är det så att, Jag är och därför tänker…

150708_2ckc

Jag dricker kaffe och tänker på ugglor. Inte för att jag anar ugglor i mossen, utan snarare därför att ugglor är intressanta rent symboliskt.

Det skulle vara så himla coolt att komma tillräckligt nära en uggla för att fotografera, men ugglor är på något vis väldigt hemlighetsfulla. Kanske är det just därför de blivit så mytomspunna… Jag promenerar ofta i skogen men har aldrig haft lyckan att möta en uggla på min stig…

150708

Ugglan på bilden har rest hit hela vägen från Japan tillsammans med min son. – Den här köpte jag till dig bara för att det är en uggla, sa han med glimten i ögat.

Och Ja, nu har jag faktiskt äntligen fotograferat en uggla i ett träd 😉 … inte en livs levande så som jag hade tänkt mig, men vadå man får väl vara lite flexibel ibland. En uggla i ett träd och ett fotografi – check 🙂

150708_3

Min son har varit i Japan och han skulle gärna resa dit igen, säger han. Det var så himla spännande att få se fotografier och få höra honom berätta om de japanska äventyr han nu har med sig i sitt livsbagage.

150708_2

Det är morgon. Jag dricker kaffe och äter en rostad smörgås med jordgubbsmarmelad och några bär. Ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Jag njuter av min semester…det känns gott att rå om sina egna dagar. Idag står städning på schemat. Hemmet skriker efter omtanke, dans och musik…. Men först ska jag sitta här och gotta mig en stund till… sen … efter nästa kopp kaffe hoppas jag på att förvandlas till en städande virvelvind… 😉

150708_1

 

30 svar på ”Jag tänker, alltså är jag… eller kanske är det så att, Jag är och därför tänker…

  • Ja, jag brukar låtsas att duvornas hoande egentligen är ugglornas… men likväl är det alltid en duva som tittar fram 😉

 1. Jag har aldrig mött en uggla jag heller så det är inte lätt att föreviga dem. Japan är nog ett mycket intressant och spännande land. Min väninna bodde där under flera år men det blev aldrig att jag hälsade på. Lite synd…

  Kram

  • Vi får väl se om jag får tag i någon uggla….så småningom.. den som väntar på något gott…

   Kram

 2. Ugglan i trädet ,-) charmigt, och vilken son, härlig kille som tog med en uggla hem till dig, det är kärlek det ,-)
  Ugglor är vackra och söta, har själv en uggla på en hylla här, som jag köpte i England ,-)
  Härlig frukost, en fjärilsmacka.
  Du beskriver din dag som poesi.
  Du verkar så ”levande” ,-)
  Ha det fortsatt jättefint.
  KRAM från mig Primrose ,-)

  • Ja, visst var det gulligt av sonen min, sådant värmer i modershjärtat <3
   Och vad fint du skriver om mig...Tack. Ja, jag uppskattar livet och gör varje dag till en poetisk dans på mitt lilla vis 🙂

   Kramae

 3. Jag har en stor uggla över min bokhylla, ibland får jag en känsla av att den stirrar på mig, men jag antar att det är inbillning, he he…
  Tror jag tar en bit av din macka för den ser frestande god ut… ☺

  Kramen ♥

  • Visst är det fint att man har sin fantasi och kan inbilla sig allt möjligt….som en stirrande uggla, vem vet….

   Kram

 4. Härligt att du njuter av semestern, jag hejar på! (Jobbar själv ett par veckor igen.)
  Djurens och sagofolkets gud heter Lilith, och hon tar tydligen ofta skepnaden av en uggla.

  • Å, nog njuter jag fulla drag. Fast det finns en gnutta ångest över att inte hinna med allt jag vill hinna med.
   Men tack för att du berättade om sagofolkets gud, henne kände jag inte till, nu blir det att googla.

  • Tack 🙂 Utgångspunkten är ett känt citat, Cogita ergo sum, Jag tänker alltså är jag.

   Kram

  • Finns det ugglor där du bor? som hoar på kvällen? här är det mest duvor som hörs. Lyckliga du 🙂

 5. HEJ =)

  Ja gillar också Ugglor, jag har sett en i naturen men vi blev lika skraj båda två.
  Jag va ute och red en kväll efter en liten kurva så är det en lång härlig sträcka som man alltid vill galoppera på. Så precis när hästen fattar galopp så flaxar det till och ner från ett träd sveper det fram en mycket stor uggla. Åtminstone tycker jag att den var STOR hästen också .

  För han blev skrämd och jag blev rädd och ugglan flaxade förbi oss på bara två armslängders avstånd. Jag han bara se att den var vit/grå och ullig, sen seglade förbi.

  Efter ett tag hade vi alla lugnat ner oss, så jag vände för att se om jag skulle få se den igen. Men ingen uggla var kvar, grannen hade sett den någon kväll tidigare så den jagade säkert där jag red. Men det va ett fint minne, ha en underbar kväll. Kram Lo

  • Vilken spännande ridtur! Kanske du får se ugglan igen vid något tillfälle när du rider förbi…

   Ha det fint! Kram

 6. Det är verkligen något särskilt med ugglor. Jag har dem som motiv lite här och var i huset och även på ett halsband. Har en gång haft förmånen att få till ett riktigt fint kort på en uggla men det var på Nordens Ark. Kanske att räkna som fusk men det är otroligt fint att se dem på nära håll. Kramar Liza

  • Nordens Ark har jag aldrig varit i, så tack för tipset…vem vet det blir kanske en svängom dit för att fånga ugglor på bild,

   Kram

 7. Ugglor är fina och väldigt kloka sägs det. Kanske därför som man inte ser dem så ofta. Här regnar det som spön i backen idag så nu ska jag klura ut nåt att göra nåt kul inomhus.
  Kram på dig.

 8. Ugglor är sååå söta tycker jag. Men visst är det svårt att fota dom. Men man kan höra dem.
  Japan låter spännande. Så gulligt av din son att ta med sig en uggla till sin mamma. Fint och omtänksamt.
  Jadu……undra om du har förvandlats till nån virvelvind då ?? Vi får väl hålla tummarna.

  Kram till dig vännen.

  • Haha… Jag skrev just ett nytt inlägg om det där med att förvandlas till en virvelvind. Tänk att det alltid är lättare att städa i tanken än i verkligheten… Tankarna går snabbt men verkligheten går ibland i ultra rapid…långsamt…

   Ha det fint! Kram

 9. jag gillar också ugglor! roligt att höra att din son också blev fascinerad av Japan. jag har varit där två gånger inom loppet av 1 1/2 år ; en höst- och en vårresa. jag planerar en tredje resa nästa år. får se om jag hittar en uggla då. fortsätt att njuta av sommaren. oavsett väderlek

  • Ja, det låter spännande. Vad kul att du ska dit igen 🙂
   …Då har du sett de där rävarna som sonen visade på bild och som är skulpturer av någon helig gudabild… jag har inte riktigt fått grepp om vad de symboliserar… verkar till att vara en hel del enligt Wiki.

  • Ja, visst är den söt 🙂
   Då håller jag tummarna för att du får resa till Japan 🙂
   Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *