Stolthet, fördom och zombies

Det var inte planerat att denna lilla trailer skulle hamna i dagens inlägg. Jag som bara älskar att läsa Jane Austen. Jag som sett filmatiseringarna av hennes romaner om och om igen. Jag kunde givetvis inte låta bli att bli nyfiken när jag fick syn på denna fullständigt galna trailer som är som en slags hybrid av Jane Austens klassiker Stolhet och fördom mixad med zombiefilm.

Vad säger ni? Får man göra såhär? Vad tror ni att Jane Austen skulle säga om hon hade sett detta? Rent spontant gillar jag kontrasten och undersökandet som förmedlas i mötet mellan en historisk älskad inbjudande litterär klassiker och motbjudande zombiefilm. Den här trailern gör mig nyfiken på filmen. På något vis känns det som om kontrasten kan skapa mervärde i form av intressanta iakttagelsers om den kultur vi lever.

 

22 svar på ”Stolthet, fördom och zombies

  • Absolut! Tror att mänskligheten skulle må bra av att våga utmana lite oftare på många håll i samhället… Kram

 1. Trailern är snygg gjord så innehållet kanske är intressant.
  Själv har jag aldrig gillat zombie filmer så jag vet inte om den skulle passa mig.
  Å det är just denna bok, Stolthet och Fördom jag har i min bokhylla, tyvärr inga fler.
  Däremot har jag sett flera filmatiseringar av hennes böcker.

  Ha en superdag!

  Kram

 2. Jag tror att hon hade älskat det. 🙂 Jane Austen om någon är väl en förebild för kvinnlig styrka och mod. Hon hade humor och var skarp i både huvud och penna. Ja, jag tror att hon hade älskat det. 🙂

  Kram på dig♥

  • Ja, det tror jag också. Ska bli så spännande att analysera filmen, hoppas ni att den blir välgjord.

   Kram <3

  • Ibland kan det trigga igång stämningen att bli lite mörkrädd… Vi får se hur filmen artar sig 🙂
   Kram

  • Jag blev också överraskad. Var tvungen att se trailern om och om igen för att bearbeta filmtraumat…..men kom fram till att det var en cool kombination…

   Kram

  • Ja, hennes litteratur håller hög kvalitet. Ska bli så spännande att se filmen och nu måste jag förstås leta reda på boken och läsa den.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *