Gatumålningar på innergården; föreläsning och kreativitet som spirar på Galleri KVIS

160412_3

När barn får vara kreativa ser man ofta hur skaparglädje och välmående frodas. Just nu pågår en utställning där alster som skapats av förskolebarn visas på Galleri KVIS. Förskolepedagogerna berättar hur stolta barnen blir när de får se sina alster på galleriet och det är många barngrupper som besöker galleriet denna veckan, så många att alla inte får plats inne på galleriet samtidigt och därav uppstod idén om att de barn som väntar utanför helt enkelt får dekorera innergården genom att måla med gatukritor. Jag tänker att detta är en strålande idé!

På bilden nedan kan ni se hur barnen skapat robotar av återvinningsmaterial. Temat som bearbetats är vad man kan göra i Svedala som är roligt. Jag tänker spontant att man skulle kunna följa en progression och låta de äldre eleverna besöka utställningen och bygga vidare på temat, kanske genom att bearbeta frågeställningar som handlar om robotetik men det är som sagt bara en tanke. Jag arbetar inte i Svedala kommun, jag bor där och bidrar till att sprida konst och kultur i kommunen genom att vara engagerad i styrelsen för Galleri KVIS.

160409_3

Ikväll kommer det dessutom att hållas en inspirerande föreläsning av konstpedagog Ulrika Liljenström, som också ingår i styrelsen. Jag ser fram emot kvällens program på Galleri KVIS. Jag brukar säga att det finns en tid för allt; nu är det först tid för en heldags utvecklingsarbete i skolans värld och sen beger jag mig direkt till galleriet och finns det någon av er läsare som känner sig pepp på att besöka oss ikväll så är föredraget gratis och öppet för alla som är nyfikna på konst och kultur. Välkomna!

Må Väl och Ha en Fin Dag där Ute i den Stora Världen!

Christina Karlsson

160413_föredrag

10 svar på ”Gatumålningar på innergården; föreläsning och kreativitet som spirar på Galleri KVIS

 1. Båda aktiviteterna känner jag igen från min arbetsplats och det är verkligen roligt att se hur kreativa och stolta barnen är över sina alster!

  Önskar dig en bra dag och en inspirerande föreläsning.

  Kram

  • Å, nu börjar jag nästan undra om du arbetar här i kommunen? Barn är så kreativa! Härligt!

   Önskar dig en fin helg!
   Kramar

  • Ja, jag tror på att lyfta fram barnens kreativitet och just den här utställningen gillar jag starkt.

   Önskar dig en fin helg!
   Kramar!

 2. Jag jobbar för landstinget men är stationerad på en skola som har en fantastisk bildlärare. När man varit med på hennes lektioner önskar man att man fick gå i skolan igen. Hon har en förmåga att locka fram förmågor man inte riktig trodde fanns. Så mer kreativa möjligheter till barnen.
  Kram och trevlig lördag

  • Jag känner igen känslan, denna utställningen får mig att börja kolla in mjölkpaketen och tänka ….att jag kanske skulle bygga om den till en robot eller något annat kul.

   Ha en fin lördag!
   Kram

 3. Min vilda gissning är att du såg mest fram emot den andra biten den dagen. :)Hoppas det kom mycket folk till föreläsningen. Tuffa robotar.
  Trevlig helg.
  Kram Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *