på promenad med oväntade överraskningar

160722_3

Jag är ingen spelare och det är få spel som får mig att bli verkligt engagerad, men nu när jag har spelat Pokémon Go är jag fast. Det jag gillar med Pokémon Go är att man kommer ut i naturen och att man är tvungen att vandra omkring för att lyckas erövra en högre poängstatus. Spelet går ut på att man ska fånga in pokémons och uppnå en hög status genom att fånga in de starkaste djuren som man sedan ska ta hjälp av när man tex ska strida om vem som är starkast på gymmet. Alla de små fulsöta tecknade pokémondjuren är ett uppiggande och roligt inslag. När det finns ett djur i närheten känner jag hur det burrar till i mobilen. Jaktinstinkten triggas igång och jag blir genast pepp på att fånga in det lilla djuret med anvisad boll.

160722_5

Det är kul att spelet interagerar med ens egen verklighet genom att djuret visas syns på din mobilskärm i den miljö du filmar framför dig. Det är som om världen plötsligt består av ytterligare en nivå av verklighet som enbart kan uppfattas genom mobilens öga. Jag har sett pokémons i skogen, på stan, på kyrkogården, på gångstigen där jag bor, ute på gräsmattan, i rabatten, på pappas axel i bilen, på köksbordet, alldeles intill mig här i soffan hoppandes på en av mina kuddar…

160722_4

Just nu har jag ett litet problem; mina bollar är slut och jag måste bege mig till ett pokéstopp för att samla in fler bollar så att jag kan fortsätta spela och kämpa vidare mot en högre nivå.

Nästa problem är dock större; jag har en windowsmobil och Pokémon Go finns inte till min mobil. Jag måste alltså låna min mans mobil för att kunna spela; tur att han har semester och att han inte börjat spela. Han har sagt att jag får låna hans mobil så mycket jag vill, men hur ska det gå när vår semester är slut? Måste vi byta telefoner med varandra då kanske? Kan dock bli lite svårt för mig att svara på hans jobbrelaterade samtal och för honom att ta mina samtal, så det är ju ingen optimal lösning…. Min man tror att jag hinner tröttna på spelet innan dess, men det tror inte jag ;). Jag har dessutom öppnat ett konto som är kopplat till hans mobil och jag vill ju fortsätta på mitt spel, så den här nöten blir klurig att knäcka.

Samtidigt är jag galet nöjd med kameran i min mobil; den var för övrigt anledningen till att jag valde just den mobilen jag har och nu inte kan spela Pokémon Go i min egen mobil…  Känner mig lite som ett barn när jag frågar maken om jag får låna hans mobil så jag kan spela Pokémon Go 😉 Men vadå, man brukar ju säga att det är bra att ha sitt barnasinne kvar så länge som möjligt, jag får spela Pokémon Go och mobilproblemet är tillfälligt löst.

Har du testat Pokémon Go? Och vad tyckte du isåfall?

Må Väl och ha en finfin dag!

Christina Karlsson

 

 

14 svar på ”på promenad med oväntade överraskningar

 1. Jag har inte testat.
  Blev varse om det igår när jag och Beda gled omkring på stan.
  Vi satt parkerad och undrade vad alla gjorde med sina mobiler, det såg så lustigt ut.
  En ung pojke berättade vad det gick ut på.
  Hm, tyckte det såg livsfarligt ut då dom sprang över vägar kors och tvärs.
  Själv tror jag att jag låter bli att ens prova det spelet.

  Kram och ha en fin kväll!

  • Ja, man ser tydligt vem som spelar Pokémon 🙂 Ganska kul tänker jag, så länge man som spelare har koll på vart man går.

   Kram

 2. Jag har inte testat och det är nog lugnast att jag låter bli 😀 Men visst är det ett smart sätt att få ut folk!

  Kram och ha en härlig kväll 😀

 3. Jag har “bara” kollat in det och tagit första här inne i lägenheten. Hur vet man om bollarna är slut? Jag är inte så biten så jag läst på…

  • Att bollarna är slut märker man tydligt, då går det inte längre att fånga in sina Pokémons och man måste ta sig till ett Pokéstop för att samla in nya bollar. Lite krångligt ska det ju vara…

 4. Nick Johnson fr Brooklyn, NY, har hittat alla 142 Pokomos i
  Nordamerika, och ska nu gå internationellt och hitta flera.

  Undrar vad han ska göra, efter att ha hittat alla i hela världen? 🙂

  • Vilken bragd 🙂 Så många lär jag inte komma upp i… ska ju hinna med annat också…. och ser detta egentligen mest som en kul semestergrej, känner dessutom att jag som lärare bör ha lite koll på vad mina elever intresserar sig för.

 5. Jag laddade ner spelet och hade det i två dagar. Men jag blev inte alls fast.Jag går lika bra utan figurerna. I vanliga fall går jag mellan 5 och 10 km /dag så jag har inga problem med att vara ute eller att gå så jag känne rinte att jag behöver några Pokemons, men jag kan i och för sig förstå dig och hur du funderar på spelet.
  Mitt ena barnbarn på sex år spelar däremot och jag har varit med honom och letat figurerna . Han är nu på “level 12”. Det var trevligt att vara och leta med honom och tycker man att detta är kul så varför inte.
  Jag blev dock lite oroad då en kille häromdagen föll i kanalen i sin jakt….Han kom upp men fick sig en tankeställare.
  Kanske får du köpa en kompletteringsmobil så du kan fortsätta att spela för tycker du det är kul så håller det kanske i sig.
  Lycka till!
  Kram!

  • Haha, nej någon kompletteringsmobil lär det inte bli (fast vem vet, lite sugen är jag allt). Jag promenerar också bra även utan Pokémons, men gillar ju det här med att Pokémons blir interaktiva i ens verkliga bilder genom kameran.
   Level 12 är bra – så ditt barnbarn har kämpat på tappert 😉

   Kram

 6. Haha, du också! Mina pojkar spelar den men vi bor 8 km från närmaste Pokestopp vilket är Slöjdarnas hus i Vännäsby… och här i Finland får de inte ha wifi på mobilen då det blir så dyrt. Ja, och det är nog bäst att jag inte ens testar för jag har fastnat för allt möjligt. Men nog märks fenomenet då man cyklar då människor tränger sig i Pokestoppen. Ha en skön fortsatt sommar, med eller utan Pokemons!

  • Ska man gå 8 km så lär det bli en hel del motion, hoppas då att det finns fler stopp och intressanta figurer i närheten när de kommit dit. Wifi kan bli jättedyrt, så det förstår jag. Spelade själv inget alls nu när vi var på semester pga den anledningen, plus att det fanns annat på programmet 😉

   Kram

 7. Det tog lång tid innan jag fattade vad Pokemon var. Nu tror jag mig veta lite mer, men har inte provat och kommer inte heller att göra det.
  Bra dock om det kan användas till något positivt, som att människor rör på sig.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *