Väder, vind och kulturnattshelg

Fredagseftermiddag, strax efter jobb – finaste höstvädret på länge. Jag befann mig på galleriet för att fixa till det där sista lilla extra som att uppdatera trottoarpratare med affischer och sådant. De rosa cirklarna på marken markerar riktningen mellan galleriet och de andra kulturaktiviteterna i Svedalas kulturkvarter.

På lördagen när det var dags för vår årliga kulturnatt som vi har planerat, hängt och förberett på många vis då står regnet som spön i backen. Värsta busväder anländer med ännu mera regn och rusk… vi upptäcker dessutom att det står fel öppettider för galleriet i programmet som kommunen delat ut….Tur att vi själva också gör reklam så att de rätta tiderna kommuniceras.

Nåja… kulturnattshappening blev det i alla fall. Jag ställde inte ut något denna gången, men  ville ju såklart vara på plats och representera galleriet, då det hör till att jag är där … Det blev många fina möten med såväl utställare som besökare och jag blev särskilt glad för några återseenden.

Galleriets kultuquis blev mycket uppskattat, utställningen fantastisk och trots att många av dem som troligtvis hade planerat att besöka oss stannade hemma i stugvärmen så kom det en hel del besökare. Långt ifrån så många som vi hade räknat med, men tillräckligt många för att vi ska känna oss någorlunda nöjda.

Det regnade så pass mycket att det tog flera timmar för brandarrangörerna att lyckas tända eld i eldkorgen utanför galleriet som började brinna först ca en  timme före stängningsdags. Nåja, med facit i hand känns det gott att vi på GALLERI KVIS bidragit till att arrangera och ro ännu en kulturnattshappening i hamn.

Vi har en ledstjärna, och den heter konst!

Christina Karlsson

 

 

 

14 svar på ”Väder, vind och kulturnattshelg

 1. Härligt att vara engagerad i skapande. 🙂 Sådant man inte kan rå på får man lämna därhän så gott man klarar. Och att somligt blir lite tokigt och kanske inte som man tänkt, har ofta sin charm och tillför många gånger en extra dimension vid minnet av det hela långt senare.
  Önskar dig en fin oktoberdag.
  Kram Mia

 2. Bättre sent än aldrig, men snopet såklart.
  Det var kulturnatta även i vår stad i lördags. Kanske över hela landet? Vi har ju även Lights in Alingsås den här månaden, så sammantaget brukar det dra mycket folk. Kram.

 3. Så fint ni genomförde kulturnatten! Och roligt att besökare kom och besökte er trots det mindre gynnsamma vädret. Tyvärr är det ju inget en kan påverka.
  Och med konsten som ledstjärna kommer man långt. Helt klart!
  Kram !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *