Promenad…

Den ena dagen avlöser den andra, och när jag väl drar till skogs för att ta en promenad har solen hunnit påbörja sin vandring mot kväll. Jag vandrar i skymningens sken, andas, känner in skogens olika dofter, lyssnar på fåglarnas sång och bara går dit stunden för mig.

Jag tar en promenad och funderar samtidigt på en temautställning som vi ska hålla på galleriet i höst. Temat är svensk kultur och när jag går där i skogen och andas kan jag inte låta bli att tänka på hur djupt rotad närheten till naturen är hos de flesta av oss i vårt land. Vi älskar våra skogar, våra sjöar, våra djur, vår flora och vårt hav. När våren kommer går vi man ur huse för att bara vara ute i den sköna, gröna naturen. Vi drar till skogs, går till parken, ut i trädgården eller ut på balkongen. Jag tänker att en promenad alltid är en investering i hälsan.

Vad tänker du om promenader, våren, naturen och den svenska kulturen?

Må väl och njut av denna underbara sommar <3

Christina Karlsson

12 svar på ”Promenad…

 1. Härliga bilder, ja det är väl typiskt för vårt land att så fort det blir varmt går vi ut och njuter av allt det vackra, dofter och djur.
  Eller går ut och sätter oss bara, det tyckte min mans familj i England var konstigt att vi går ut när solen skiner och det börjar bli varmt, då går alla svenskar ut sa dom ,-)
  Mysigt att vandra och låta tankar komma och gå.
  Nu blommar allt här, otroligt vackert ,-))
  Synd att grönområden tas bort och det byggs där, naturen är viktig för hälsan.
  Det ska vara lätt att ta sig ut och alla ska kunna få njuta av naturen ,-)
  Utan natur vissnar vi inombords!
  Våren är ju helt underbar och nu när vi har så härligt väder!
  Promenera älskar jag att göra, går hellre än åker buss!
  Svenska kulturen får vi inte tappa bort, varje ands kultur är viktig tycker jag ,-)
  Ha det fint!
  STOR KRAM Primrose ,-)

  • Ja, vi bör verkligen värna om skogarna, naturen och alla de små djuren och växterna som bor däri.
   ”Varje ands kultur” lät fint, och kan tolkas på olika sätt. Tack!

   Ha en fortsatt fin vår.
   Kramar

 2. Jag liksom vaknar till liv igen då våren kommer.
  Min frusna kropp tinas sakta upp medan jag ser hur naturen ändrar färg och allt blir lummigt grönt.
  Visst vill jag ut i naturen, titta, fotografera och försvinna i min egen hjärnas tankevinklingar.
  Jag sitter ofta på min härliga altan, tittar på ett korsord, filosoferar eller så följer jag bara solens bana över himlavalvet.
  Jag är så nöjd och glad att jag får uppleva detta varje vår och just nu så har vi riktig sommarvärme med, lite ovanligt såhär tidigt men dock skönt.

  Kram och ha en fin dag!

  • Ja, Visst är det underbart att sommaren är här! Filosofera i solskenet låter ljuvligt 🙂

   Nog gäller det att ta väl vara på tiden.

   Ha en fortsatt fin majmånad!
   Kram

 3. Visst är det så. Och en sann källa till inspiration. Din temautställning började säkert ta form nånstans där ute i nygrönskan. Det är något lugnade med det gröna.
  Fortsätt njuta av allt det vackra.
  Kram till dig!
  Mia

  • Ja, allt det där gröna har verkligen en lugnande inverkan, så vackert och grönt.

   Ha en fortsatt fin maj månad.

   Kram Christina

 4. Vår svenska natur är fantastiskt vacker och landskapen bjuder på berikande olikheter. Maj är en fin månad som garanterat lockar ut oss sollängtande svenskar i skog och mark. Som hundägare promenerar man per automatik mycket och nog är det en härlig tid just nu. Svensk kultur står för mycket och vi har en rejäl skatt att visa upp!

  Kram

  • Ja, tänk vilken skatt vi bär med oss och lever i.
   Härligt med en hund som håller en sällskap.

   Ha en fortsatt fin maj månad.
   Kramar

 5. Jag har nyss visat en promenad i en walesisk skog, vackert där också, fast annorlunda.
  Det fantastiska med svenska skogar är allemansrätten, mycket viktig. Har vi inte i UK.
  Ju längre jag bor utomlands, ju mer inser jag hur viktig den svenska kulturen är, konstigt.
  Ha en skön helg!

  • Ja, allemansrätten är något vi bör värna om. Fint att ge alla tillgång till skog och mark.

   Nu blev jag dock nyfiken på hur walesisk skog är annorlunda…ser fram emot foto på din blogg.
   Kram

 6. Visst är Sverige fantastiskt på så många sätt. Tänker ofta här på hur enkelt det är att ge sig ut i skog och mark och det är tillgängligt för alla. Vintern och hösten är lång och mörk och när sedan ljuset kommer ”kryper man gärna fram ur sina hålor.” Ljuset betyder så mycket och att naturen vaknar till liv. Rofyllt är det att promenera och man rensar huvudet och kan ta in nya intryck. Hemma promenerar jag minst 5-6 km var dag (jobbar ju inte) och här i Spanien minst ika mycket. Men här går jag mest längs havet och kan sakna skogen hemma. Å andra sidan varvar jag ju med att vara hemma och sommaren är jag till största delen i Sverige.
  Den svenska kulturen tycker jag är viktig och att den bör värnas mer om.Så det ska bli roligt att se de tankar du får inför en kommande utställning. Kanske ger promenaderna en del infall.
  Kram och trevlig söndag.

  • Å, vad fint att du håller med om att vi bör värna om vår kultur 🙂
   Och vad härligt att läsa att du också gillar promenader, det är så rogivande.

   HA det fint! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *