En smurfs återkomst

Den här underbara tavlan köpte jag med mig hem från den senaste utställningen på Galleri KVIS. Kännetecknade för fotografen Ann-Kristin Thönnersten Nilssons fotokonst är att hon ofta fotograferar sina smurfar i olika miljöer. Ann-Kristin ingår i RTPs fotogrupp som nyss ställt ut på vårt lokala konstgalleri här i Svedala.

Förra året när jag ställde ut min “kaffebordsinstallation” på Galleri KVIS fick jag besök av Ann-Kristin. Hon frågade givetvis om det var okej att fotografera men jag blev ändå överraskad när jag i efterhand fick se i hennes instagramflöde att hon hade placerat ut en av sina smurfar och fotograferat på olika platser i min utställning. Jag fann det spännande att utsnitt ur min konstutställning på detta sätt till viss del fick ingå i ett helt nytt sammanhang och leva vidare i en annan persons fotografier.

Nu har Ann-Kristin och hennes fotogrupp nyligen ställt ut på galleriet och då valde hon att ställa ut några av sina ljuvliga fotografier med smurfar. Om ni tittar på min header och sedan på fotografiet av tavlan jag hämtat hem idag så känner ni igen var smurfen fick posera.

Jag känner mig lyckligt lottad över att ha konsten som intresse och följeslagare i livet. Konst berikar, och jag lär mig hela tiden nya saker och träffar intressanta personligheter och konstverk som inspirerar och allt detta tack vare intresset för konst.

Placeringen av smurftavlan kommer troligtvis att bli i hallen tillsammans med ett annat gäng fotografier och målningar.

På återseende <3

Christina Karlsson

 

10 svar på ”En smurfs återkomst

 1. Underbar header, kul med smurfen (några vänner ifrågasatte om jag verkligen tagit trädgårdsbilderna på mina resor – då började jag placera en rosa vattenkanna-handväska på bilderna, som mitt signum 🙂

  • Vattenkanna låter jobbigt att släpa med sig på en resa, såvida det inte är en liten kanna, handväskan den har man ju alltid med sig så den är lite lättare att placera ut 🙂
   Kram

  • Åh, vad kul. Då får du boka in ett besök på galleriet nästa år – jag skulle gissa att Ann-Kristin återkommer med nya smurfar.

   Kramar!

 2. Jodå, jag ser kaffekoppen i din header och hur den lilla smurfen har smugit sig in i en ny bild. Kul idé! Din header är så fin – jag gillar verkligen dina kaffekoppar och smurfen! 🙂
  Må så gott och njut av din ledighet!
  Kram Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *