Fyrtioåtta års arbete

Bloggen speglar ett utsnitt ur min vardag och just nu är jag uppslukad av min debutbok.  Ni som kikar in här får helt enkelt vara beredda på att det kan bli en hel del bokprat framöver. Den här veckan har jag två ”lediga dagar” och de ägnas åt förberedelser för bokreleasen. Igår ägnade jag mig åt att undersöka boken genom att arrangera olika typer av stilleben med boken i fokus. Jag gillar kontrasten sommarhaiku där höstens gräsmatta lyses upp av en solgul maskros som på något vis påminner om sommaren och årstidernas kretslopp.

Det finns tolv kapitel i boken och de färgglada salmbärskaramellerna på bilden fick jag av min dotter i somras, som tack för att jag vattnade hennes blommor när hon var på Gotland. Och redan då bestämde jag mig för att spara några karamellerna till ett fotoarrangemang tillsammans med den färdiga boken.

Under de senaste dagarna har flera personer frågat hur länge jag arbetat med boken och den frågan har på sätt och vis två svar. Det ena svaret är att jag skrev boken under min sommarsemester 2018, och det andra svaret är att det i själva verket tagit hela mitt liv. Jag har alltid tyckt om att skriva och med tanke på att detta är min första bok kan man betrakta det som att det tagit mig hela mitt liv, dvs 48 år att skriva den här boken. Genom åren har jag producerat massor av texter av olika kvalitet, och med facit i hand kan jag se att de där texterna bidragit till att utveckla mitt skrivande. Drömmen om att ge ut en bok har jag haft länge, så nog har den här bokresan varit lång. Kanske var denna känsla Karin Boye hade i åtanke när hon skrev dikten, I rörelse,  ”Nog finns det mål och mening i vår färd – / men det är vägen, som är mödan värd.”

Målet har ju länge varit en första bok och under resans gång har jag lärt mig så otroligt mycket mer än vad jag kunde ana att jag skulle vara med om. Jag har helt enkelt utvecklats som person.

Tack alla ni som tittar in här på min blogg! Må väl och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson

 

16 svar på ”Fyrtioåtta års arbete

 1. Solklart, fantastisk och helt enkelt underbart, här ligger en livsdröm livs levande i bokform. Stora grattiset anländer också här på bloggen som på medier vi umgås på! Storartad händelse och inte minst vacker!
  Var finns den att köpa? Gärna signerat så klart!
  <3

  • Tack <3
   Jag har skapat en bokhemsida och där under rubriken bokköp står hur man ska gå tillväga. Bokreleasen äger rum den 23 november så jag skickar boken den 20 november då ska den vara framme till den 23:de om postgången fungerar som den ska.
   Må väl! Kram Christina

 2. Så rolig läsning! Och helt fantastiskt att din bok nu är här- I alla fall snart. Klart att jag vill beställa ett exemplar. Ett livsverk som nu blivit verklighet i boken.
  Så många tankar som finns här. Fascineras av layouten – väldigt vacker.
  Lycka till.
  Kram!

 3. Du har all anledning att vilja berätta och visa upp din bok! Det är ju som du säger på sätt och vis hela 48 år som ligger bakom! Förstår känslan! Och som du kanske vet är det också en dröm som jag har… kanske du i ett eller flera inlägg, berättar om hur du gick till väga. Hursomhelst – njut!
  Kramar Gunilla

 4. Du har hur mycket överseende som helst. Bokprata hur mycket du vill. 😀
  Det är stort med en debutbok, och du måste dela med dig av din stolthet.
  Vem är utgivare?
  Kram <3 <3 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *