Bokprat och estetik

Denna gången är det min mormors kaffekoppar som får ingå i en konstinstallation på galleriet. Min mormor och morfar har flyttat från sitt hus till ett boende och i samband med det tog jag över de fina rosenkopparna. Vad jag vet så har det aldrig druckits kaffe ur dem tidigare, utan de har stått fint uppradade till prydnad i ett vitrinskåp och kakfatet har hängt på väggen bredvid. Nu låter jag servisen komma ut och se världen utanför ett hem, följa med på galleri, fyllas av kaffe, blomstrande idéer och ingå i ett konstverk. Varje kaffekopp är unik och alla koppar pryds med motiv av olika rosensorter.

Vackra ting förgyller en vardag som lätt kan kännas grå och därför tänker jag dricka kaffe ur dem lite då och då.

Utställningen smygstartar denna helg, men höjdpunkten kommer att bli nästa helg i samband med Litteraturrundan. Då kommer det ytterligare tre författare som förgyller galleriet med ord och bild.

Jag har haft en lugn och soft dag på galleriet, med tid för att skriva dikter, teckna och planera. Två andra utställare höll vernissage i entrérummet så fokus var på deras utställning, vilket kändes ganska skönt för mig. Blev såklart glad för de besökare som kom in till mig, köpte böcker och pratade om mina dikter/bokbord. Nästa helg blir det vernissage med sagor och poesi i samband med Litteraturrundan.

Bryt upp, ny dag gryr!
Tag platsa – arenan_ Tellus.
Det är vår tid nu! (ur, Våra andetag andas haikusommar)

Må väl och ha en fin dag!

Christina Karlsson

16 svar på ”Bokprat och estetik

 1. Vad roligt att du nu har dessa vackra koppar i din ägo. Att låta kopparna se och uppleva världen, – den tanken tycket jag om. Och att världen får uppleva dem också.
  Så fint du gjort och roligt att många besöker dig när de är på galleriet.
  Önskar dig och er alla på galleriet lycka till nästa helg när det är dags för Litteraturrundan.
  Kram!

 2. Mysigt att läsa historien bakom de vackra kopparna. Jag tror de uppskattar att få synas av fler människor och att någon kommer att hålla i deras öron när de är fyllda av något svart och hett.
  Lycka till i kommande helg.
  Kram Bosse

 3. Kaffekopparna är underbara och att veta var de kommer ifrån förgyller dem ännu mer! Klart att de ska användas, men samtidigt förstår jag varför de fick stå i ett vitrinskåp. Finkoppar hanterades inte hursomhelst, de var helt enkelt för fina för att användas.
  Trevlig Valborg!
  Kram Gunilla

  • Ja, de här betraktades mer som en inredningsdetalj där de stod i vitrinskåpet, men nu kommer de fram i dagsljuset tillsammans med ett gäng böcker 🙂

   Kramar!

  • Märket… det står fyrklövern i botten och ett annat namn som jag inte minns just nu, tror det är Albert något…
   Ha det gott!

 4. Vilka vackra koppar. Klart att de ska ut och se världen, användas och sprida glädje. Precis som du gör med dina dikter.
  Kram

 5. Det måste kännas fint att ha dessa vackra koppar. Ett fint minne av din mormor. Jag tycker som du att porslin ska användas. Jag antar att kopparna ska handdiskas, men så fint det kan bli att dricka ur dem vid speciella tillfällen. Lycka till med utställningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *