En dikt för varje tillfälle

Det var lite mer än fyra månader sedan diktsamlingen, Våra andetag andas haikusommar släpptes, påsken närmar sig och jag stannar upp för att reflektera kring tiden efter själva bokutgivningen. När jag skrev boken var det sommar och jag var fokuserad på att relatera innehållet till sommaren men nu i efterhand överraskas jag av att hela tiden upptäcka nya infallsvinklar i mitt eget skrivande.

Diktsamlingen må relatera till sommaren, men avsett årstid så går det att finna en dikt för varje känsla, dag och tillfälle. De dikter jag fastnade för idag när jag bläddrade igenoom min diktsamling är de som syns på fotografiet nedan.

Hur tolkar du de två haikudikter som syns på fotografiet ovan? Skriv gärna och berätta.

Christina Karlsson


13 svar på ”En dikt för varje tillfälle

 1. Turhjärta kan betyda att man har tur om man har ett hjärta som är starkt nog att klara av en promenadtur. Det som är så fint med poesi är att vi kan läsa in så mycket i den. Fantasin får så stort spelrum.

  • Ja, att hjärtat slår är ju tur, och hjärtat bör vi ju ta väl hand om… så att våra kroppar mäktar med allt vi vill göra…

 2. Ta vara på livets goda.
  Det är tur att hjärtat slår, för motsatsen är inte bra. Men det ska heller inte slå för fort, utan man ska också hinna med det goda livet.
  Njut av det vackra, vad än det vara kan, och jäkta inte förbi livet.
  Önskar dej en skön dag!

  • Om man bara öppnar ögonen så finns det så otroligt mycket vackert överallt.
   Fin dag till dig också

 3. För mig är dikten så mycket av dina ord och tankar! Den beskriver det som du då och då uttrycker här på bloggen. Livets pussel och ett liv i balans. Dikten uttrycker också din konstnärliga ådra – din kärlek till konsten.
  Jag tycker om dikten – den förmedlar tro hopp och kärlek!
  Kram Gunilla

  • Härligt att du tycker om den.
   Livet, ja det är ju verkligen ett pussel att få ihop och då är det fint att ha ett hjärta som slår just precis så som det ska göra … och nog slår det för konsten.

   Kramar!

 4. Min kommentar försvann igen!

  Se, njut av allt det underbara.
  Som ger din själ en inre ro.

  Tiden försvinner fort.
  Ta tillvara på livet. Det finns alltid något att glädjas åt.

  Så känner jag för din fina dikt!
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  • Nu är den här, din kommentar. vad är det som händer när den försvinner? Är det när du klickar ”publicera”? Jag har kollat om det ligger några kommentarer för godkännande eller i skräpposten där det ibland hamnar kommentarer. Men nej.
   Fint att du skrev igen ändå, för jag tycker om dina kommentarer.
   Må väl fina du!
   Kramar

   • Det är när jag är inloggad då försvinner kommentaren det har hänt vid två olika tillfällen, men om jag kommenterar o inloggad då fungerar det ,-)
    KRAM ,-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *