Målar änglar och ser fram emot advent…

naturens värjor

blad i olika färger

trädgårdparadis

praktlysingens skatt

prunkande blomsterrabatt

en förtrollad natt

snödroppen svingar

livgivande trollspö högt

vårblomster bringar

Njuter av min hemester och ägnar en stor del av dagarna åt att måla änglar, skriva haikudikter om änglar och har till och med påbörjat funderingar kring motiv till en serie julkort. Har påbörjat några små experiment och det är möjligt att motiven i inlägget kommer att bli julkort. Varje änglamålning har dessutom fått en egen haikudikt och då skulle det kunna vara så att bild plus haiku, är vad man brukar kalla för haiga. De målningar och dikter jag blir nöjd med kommer att exponeras på Galleri KVIS till advent.

Jag har en tanke om vilket budskap jag vill att mina änglamålningar ska kommunicera, men om de verkligen kommunicerar det jag tänkt mig vet jag först när betraktaren delar med sig av sina funderingar, så ni får gärna skriva och berätta hur ni tolkar mina änglar. Skulle vara intressant också med reflektion kring mina inspirationskällor.

Tack till alla er som kikar in här <3 Jag önskar er alla en riktigt skön och inspirerande sommar!

Christina Karlsson ©

20 svar på ”Målar änglar och ser fram emot advent…

  • Tack 🙂 Bestämde mig för att julimånad ska bjuda mig en stund för målning varje dag…och hittills har det ju gått bra.

   Kram

 1. Änglar är så fina o dina är fina både i form o färg 🙂 förstår att det ger dig glädje 🙂 ha en fin måndag kram

 2. Fin änglar!
  Jag har av någon anledning stor förkärlek för änglar och har flera hängande här och där i huset.
  Den andra målningen fångade mig extra.
  Njut av ledigheten!

 3. Så vackra vackra ,-))
  Jag föll direkt för alla men den första jag såg, fick mig att stanna kvar och bara njuta! Ängeln symboliserar hela naturen, allt, naturen har en skyddande kraft!
  och ger liv hopp och framtidstro. En rosenängel med värja i blad.
  Så tolkar jag min favorit,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Tack för din fina tolkning <3 Naturen liv, hopp och framtidstro - där fick du med en hel del av vad jag vill att mina änglar ska kommunicera. Och rosor är ju min favorit, så det var fint att du tolkar den som en rosenängel....

   Må gott! Kramar

 4. Hej!
  Hamnade hos dig via Lavendelsalvia och blev så glatt överraskad av dina varma, glada och livsbejakande änglar. Haikudikterna förstås extra dimension. Vem skulle inte få julstämning / god stämning av en sån hälsning i lådan.
  Också gott att hamna på en sida där kreativiteten sprudlar för det har varit så mycket gnäll över allt man inte kan göra i sommar istället för att bejaka de nya möjligheter som öppnat sig på hemmaplan.
  Ha det så gott
  /Anette

  • Hej! Välkommen hit, fint att du fann mig och mitt måleri 🙂 Tack för dina glada kommentarer <3 Jag ska måla vidare nu i eftermiddag och därefter kikar jag in på din blogg. Jag tycker det är viktigt att göra det bästa av varje situation och för mig känns det lyxigt att ha semester och möjlighet att ägna mig åt mitt måleri.

   Ha det fint!

 5. Vilka underbara målningar! Älskar änglar! Jag borde också måla mer, men jag har inte riktigt tagit mig tid till det! Får ta och skärpa till mig med det för det är ju så avkopplande att måla! Kram och hoppas du får en riktigt fin dag! ?

  • Visst är det avkopplande, det gäller bara att komma igång och när man väl börjat måla så går det av sig själv. Jag låter målargrejerna stå kvar framme på vår uteplats, då är det större chans att jag fortsätter nästa. Måste man plocka undan allt efter varje målning minskar chanserna att komma igång igen.
   Hoppas att du också får en fin dag! Kram

 6. Det låter kanske konstigt för andra. Men jag förstår din tanke. Det är givetvis nu som de ska ”födas”. Jag har alltid varit förtjust i änglar. Hade vi bott kvar hade vi säkert kommit och tittat på utställningen. Undra vad den översta ängeln funderar på.
  Tidig adventkram från öjn.

  • Jag tror att hon tänker på våren 🙂 Vad gäller utställningen så kommer jag troligtvis att lägga ut lite bilder här som du får följa istället 🙂
   Adventskramar 🙂

 7. Så fina bilder. Änglar för mig är goda och hjälpsamma. Jag har flera förkroppsligade änglar i min närhet. Försöker själv vara en ängel för andra. Fortsätt arbeta med utställning och adventskort.

  • Tack det ska jag göra. Jag blir glad av att måla änglarna, känns som om de ger mig energi 🙂

   Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *