En poetisk dag i litteraturens tecken…

Jag är medlem i Litteraturrundan, en förening för litteraturälskande människor som värnar om det talade och skrivna ordet. En helg om året, i år var det helgen den 7-8 maj men vanligtvis är det första helgen i maj månad då arrangerar vi en litteraturrunda där författare går samman för att presentera sina böcker och arrangera uppläsningar på olika platser mestadels i Skåne men i år även i Blekinge och Småland.

Nu har jag turen att bo granne med ett författar- och konstnärspar så i år gick vi samman och arrangerade ett evenemang i deras trädgård. Vi satte upp ett litteraturtält som inreddes med ett bokbord där vi dukade fram sagor, historia och poesi. Tältet dekorerades med färgglada vimplar och trädgården fylldes med skulpturer och målningar. Programmet innehöll tre uppläsningar där vi bjöd på smakprov av våra helt olika författarskap. Jag läste mestadels haikudikter men även annan typ av poesi, Joakim berättade om och läste ur sina sagoböcker och Stina tog oss med på en tidsresa till 1600-talet där hennes kommande roman utspelas. Vi bjöd på fika och sedan avslutade vi kvällen i med att grilla och prata litteratur.

Det blev en helt fantastisk dag med många fina möten och inspirerande samtal i konstens och litteraturens tecken.

Allt gott från mig till dig!

Christina Karlsson

18 svar på ”En poetisk dag i litteraturens tecken…

  • Ja, vädret var kanon. Lite ostadigt på förmiddagen men lagom tills vi öppnade så kom solen fram 🙂

 1. Vilken tur för dig att få sådana grannar. Såg ut som fint väder också. Härlig variation mellan er tre personers huvudämne.
  Önskar dig en fin fortsättning på maj.
  Kram från Gotland

 2. Vad roligt! Och en upplevelse för er alla. Förstår att det blev en lyckad dag på alla sätt-
  Tack för att du delar med dig.
  Kram

 3. Vilken bra-sak. En härlig dag som laddar batterierna. Man behöver sådana dagar, eller kanske bara korta stunder, emellanåt – viktigt att tillåta sig dem.
  Allt gott också till dig.
  Kram Mia

 4. Visst ja 🙂
  Det var så länge sedan jag hälsade på dig att jag nästan glömt att du har bloggar. Här kan jag ju förstora bilderna så att jag ser dem bättre 😉
  Kramis <3

 5. Blir så glad att läsa om den kreativitet och vilja när man odlar något sådant som du och vänner gjorde. Så generöst att dela med sig till andra. – Det är i mötet med andra som man utvecklas själv.

  • Tack, vad fint att höra. Dagen blev över förväntan.
   En känsla som stannar kvar.
   Må gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *