Till midsommar kommer mina föräldrar och syskon med familjer bestående av både barn och hundar hit och då vill man ju ha något gott och läskande att bjuda på. Så idag kokte jag midsommarsaft av frukt och bär som fanns kvar i frysen från förra sommaren och det var en hel del. Fyra flaskor läskande midsommarsaft blev det…
Att koka saft av fjolårets bär och frukt fungerar utmärkt och blir hur gott som helst. I vanliga fall blandar jag lite mer måttligt men idag kände jag för att experimentera och det resulterade i en blandsaft med massor av olika ingredienser. Rabarber, vinbär, hallon, jordgubbar, äpplen, nektarin, plommon, persikor och vindruvor…Jag kokte upp alltsammans med vatten. Silade bort fruktköttet. Kokte upp saften igen tillsammans med lite socker och sedan var det bara att fylla på flaskorna… Tänkte servera den med lite kolsyrat bubbelvatten och några myntablad. Blir säkert jättegott.
Det här blir säkert en utmärkt och läskande brygd till Midsommar! Kul att tappa upp det på fina flaskor också.
Kramar
Cia
Hej Cia 🙂
Ja, saften blev god i alla fall så det ska nog bli gott.
Hoppas att du får en underbar midsommar!
Kramar!