Ser världen med nya ögon…

140721_6

Igår hämtade jag hem mina nya glasögon.Wow, vilken känsla! Att kunna se ordentligt och ha full synskärpa igen. Tror att man själv måste ha varit med om nedsatt syn för att förstå hur lyrisk man blir när man uppgraderar till ny synskärpa eller byter ut repiga glas mot nya fina glas och upptäcker hur otroligt klar världen ser ut när man får full syn.

De nya brillorna har lite större bågar, färgtonen går lite mer åt det svarta hållet och på skalmarna pryds de av strassdekorationer som gör att brillorna blir till ett smycke.

140721_8

De senaste månaderna har jag gått runt med brillor vars ytbehandling varit smått krackelerad och det har varit minst sagt frustrerande att ha krackelering i synfältet….

För några år sedan använde jag lincer, var dock tvungen att använda lincer med ett ”streck” som skulle vara nedåt för att ge mina ögon full synskärpa. Plötsligt började det där krångla, lincerna halkade runt och jag såg suddigt större delen av dagen. Blev tvungen att ”peta mig själv i ögonen” i tid och otid för att snurra rätt på lincerna…  jag prövade massor av olika sorters lincer utan att finna någon sort som fungerade tillfredställande. – Nu har jag anpassat mig, använder glasögon och det passar mig och min stil perfekt.

140721_7

Egentligen skulle jag vilja ha ett helt gäng olika brillor i olika färger och stilar, så att jag kan  välja glasögon efter klädsel och humör. Nu har jag två par, de här nya och solbrillorna. Att investera i solbrillor med synskärpa som jag gjorde för något år sedan, är en av de bästa investeringar jag gjort. Solbrillorna blir det ingen bild på idag för dem har ni redan sett i så många andra inlägg (och tex i nuvarande header).

Nej minsann, nu ska jag ut i trädgården och njuta av sommar, solsken, fågelkvitter och framförallt av Livet. Semesterlivet – I love it!

 

 

12 svar på ”Ser världen med nya ögon…

  • Men du kan ju ha solbrillor om du vill och utan synskärpa blir det ju dessutom så mycket billigare 😉
   Ha det fint!

 1. Jag vet hur det känns att gå utan riktiga glasögon. Så jag har 3 par för säkerhets skull. Då har jag inte räknat med läsglasögonen och dator-glasögonen. Jag måste växla hela tiden beroende på vad jag gör. Lite jobbigt att hålla reda på.
  Dina glasögon är ju jättesnygga! Passar dig perfekt! 🙂
  Kram!

 2. Hej fining! Tjusiga glasögon och jag kan känna igen mig i den härliga känslan när man efter att alltför länge går med repiga glasögon med fel skärpa och en helt ny värld öppnar sig med nya fina glasögon. 🙂

  Njut och ha det gott i solen!

  Kram

 3. Snygga och klär dig bra! Det är sannerligen dags för mig också att införskaffa nya glasögon, märker att världen därute har blivit något suddigare! 🙂
  Kram och njut av din dag med full synskärpa!
  Kram, Gunilla

  • Åh, då får du snart vara med om samma happening 🙂
   Lycka till med glasögonvalet!

   Må väl! Kram Christina

 4. Underbart med nya brillor! Jag förstår PRECIS vad du menar!! Du är en så underbar inspirationskälla och är det för påfluget om man frågar om du kam göra en ”Outfit of the day” nån gång? 😉

  Kram Gill

  • Hej,
   Tack för din förfrågan. Klart att jag kan göra en ”outfit of the day” och det ganska snart 🙂

   Ha det fint! Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *