Lucka 4; En bild du tog när du kände dig sorgsen

141001_2

När jag känner mig sorgsen letar jag med ljus och lykta efter konst och estetik. Jag letar efter de där små guldkornen som förgyller livet. Jag vet att oavsett hur sorgset och hopplöst det känns så kan alltid konsten få mig att må lite bättre. Vid ett av dessa sorgsna tillfällen för inte så länge sedan när jag var ute och vandrade i regnet fastnade min intensiva röntgenblick plötsligt på en fyrklöver som växte vilt på marken. Jag satte mig på huk för att inspektera om det verkligen var en fyrklöver och då upptäckte jag att det fanns flera fyrklöver i den där lilla grästuvan och med tanke på att just fyrklövern används som lyckosymbol i vår kultur blev jag varm inombords. Det sägs att de fyra bladen representerar tro, hopp, kärlek och lycka och vem kan låta bli att känna hopp efter att ha funnit ett sådant tecken? Estetiken är som bäst när den kommunicerar och bygger små broar till möjligheternas land. Jag hade funnit en skatt som fyllde dagen med nya ord, bilder, med kärlek och poetiska tankar.

Tänk vilka bekännelser Emily Dahls julkalender kan trigga igång 😉 Vill ni vara med i julkalendern så finns länken som vanligt här.

 

 

10 svar på ”Lucka 4; En bild du tog när du kände dig sorgsen

 1. Jag blir varm, tänk så härligt att finna flera fyrklöver just som du behövde det mest ,-))
  Gillar dina luck inlägg ,-)))
  Hade som sagt gärna varit med själv, om det inte varit så mycket just nu.
  Men kikar in här …………..
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 2. Jag har aldrig funnit ett enda fyrklöver. Jag hade en kollega som ständigt såg dem och gjorde stora 50-årsgratulstioner med 50 fyrklöver.
  Helt fantastiskt.
  Skönt att finna glädje i vacker estetik.
  Kram

 3. Så underbar text du har här, Christina. Att leta tröst i sorgen ger en ny dimention att komma vidare … en sorgsen liten bit blir glad – igen .
  Ofta glömmer vi att det som är sorgligt ofta ger oss djupare mening på vägen som bli till när vi går… frodig lyckoklöver 🙂
  klöverkram

  • Åh, tack vad fint du sammanfattar hur jag tänker i mitt ständiga sökande <3

   Stor fyrklöverskram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *