Vintagelampa från 50-talet…

150102_2 Bloggpromenader inspirerar! Jag gillar att få se bilder av era trivsamma hem. Inredningsbilder. Den här typen av lampa har jag sett fotograferad hos många vintagebloggare och det var så mitt begär efter en sådan lampa väcktes.

Jag hade turen att upptäcka att mammas sambo hade en sådan lampa stående i sitt ”nostalgirum”, som för övrigt är fullproppat med gamla grejer. Lampan tillhörde ursprungligen hans farmor och farfar och den sägs vara inköpt 1956… När vi firade julafton fick lampan följa med oss hem. Och här trivs den bra.  Först stod den i hörnet som ni ser på översta fotot, men sen kom jag fram till att den passar bättre vid soffan och det är där den står just nu och lyser upp tillvaron för mig när jag sitter i soffan och bloggar. Jag är så glad för min ”nygamla” lampa, Tack så mycket!

150102_1

18 svar på ”Vintagelampa från 50-talet…

 1. Vilken lampa ,-))
  Den passar så fint där den står ,-)
  Vilken tur att du fick en sådan, när du ville ha en!
  Jag beundrar också din tavla, tryckte upp bilden så jag ser ordentligt, så vacker, härlig tavla på dig och din man ,-))
  Tur jag hade att den tavlan var med i ditt blogginlägg!
  Ha en skön Lördag ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Tack, vad glad jag bli 🙂 Det är jag som målat och det liknar mig och maken även om det inte var min avsikt att måla oss. Det bara blev så…

   Kramar Christina

 2. Hej och tack för din kommentar hos mig. Kikade in här och fick se din fina spegel förstår att du älskar den. Det är de där sakerna som man sett sen man var liten som betyder mest. Dom har en själ en familjesjäl och de ska följa sitt släkte.
  Lampan var också fin vi har en liknande men den är nytillverkad och definitivt inte på långa vägar så charmfull som din.
  Kramis Skogsfen.

 3. Harreligen vilken fin lampa! Precis en sån har jag velat ha jäääääättelänge. Men hon jag delar hem med var inte riktigt lika lyrisk =P Blev en attans snygg kompromiss med en ny lampa i samma modell men med mer moderna svarta, raka lampskärmar. Kanske byter jag ut dem en dag när hon inte ser….

  • Då hoppas jag att du också får en sådan 😉 Det kanske kan bli en spännande kontrast till den nya lampan som säkert också är tjusig… eller så får du byta ut och se om hon märker något 😉

   Ha det fint! Christina

 4. Åh, de där har jag sett. De är jättefina … 🙂 Vilket vackert ljus den ger, åtminstone på bilderna …
  Du har ett riktigt ”gladrum” tycker jag det ser ut som. Vad kan vara finare än det … 😀
  Kram

  • Ljusskenet är vackert även IRL, jag gillar att man kan rikta skärmarna mot den del av rummet man vill lysa upp.

   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *