Nittonde luckan i julkalendern

Fler julbilder i årets julkalender 😉 Tredje adventsljuset brinner och julstämningen sprider sig långsamt genom husets alla rum. Ljusstaken som syns i bild är dekorerad med mossa och fyra kottar som jag plockade med mig hem från Öland i somras.

I år har vi återupplivat en gammal tradition genom att hänga girlanger med svenska flaggor i granen. Svenska flaggor,  nordiska djur, polkagriskäppar glitter och en hel drös av annat julpynt trängs i granen. Jag ser fram emot julfirandet tillsammans med nära och kära. Känner mig inte det minsta stressat av att jag varken hunnit skicka julkort eller köpa julklappar. Jul lär det ju bli oavsett om jag hinner ikapp med allt som ska göras eller ej. Två arbetsdagar till och sen har jag ju hela två dagar(!!!) på mig att förbereda årets julafton.

Christina Karlsson

10 svar på ”Nittonde luckan i julkalendern

 1. Skönt att du kan koppla bort detta som ”bör göras” och njuta av just här och nu. Och jul med ledighet blir det helt oavsett och jag önskar att många tänkte så.
  Ser här i Spanien en lugn inställning, inget jäkt här inte. Just så vill jag ha det.
  Kram och önskar dig forsatt sköna dagar.

  • Låter behagligt med jullugnet i Spanien. Jag tycker nog att stressen lagt sig här hemma också om jag jämför med tidigare år… Julen ska ju vara en tid för gemenskap och glädje.

   Kram och fin julvecka till dig!

 2. Ditt sätt att pynta granen väcker barndomsminnen till liv. Min mormor hade som jag minns det flaggspel, massor av djur, både i trä och lite mer ömtåliga glasfigurer. Lite kul att det där ”gamla sättet” att klä granen kommer tillbaka. Gillar det!
  Gott att höra att du inte är stressad… och som sagt jul blir det ändå även om allt inte blev utfört!
  Kram kram
  Gunilla

  • Det finns en charm i de där gamla traditionerna, kul att lyfta fram några av de där idéerna. Levande ljus i granen lär det dock inte bli eftersom jag vill ha den tänd största delen av dygnet.

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *