Tjugoförsta luckan i julkalendern

När den 21:a luckan öppnas är det dags för årets sista arbetsdag för min del. Avslutningen blev trivsam och fin, med julsånger, lite film, några spel och sist men inte minst betygsutdelning. Terminen har varit fylld av lärande och utveckling, många fina möten, massor av utmaningar, men den har också varit extremt intensiv.

Jag känner att de här två veckornas ledighet som jag nu har framför mig är mer än välkomna. Jag slutade lite tidigare än vanligt, och passade på att styra min svarta plåthäst raka vägen in till Lunds city för lite julhandel. Tyvärr så fick jag inte tag i de julklappar som var planerade, så det lär bli fler shoppingturer före julafton för min del, men jag fick med mig annat som var värdefullt. Upplevelser.

Jag passade på att titta in i Lunds domkyrka för att kolla in julkrubban, arkitekturen och andra vackra ting som tex den här gigantiska ljusstaken med örnen, som  ni kan se delar av på fotografiet ovan.

På bilden nedan ser ni ett utsnitt av julkrubban i Lunds domkyrka.

När jag befinner mig i Lunds city känns det självklart att besöka Lunds konsthall för att få en liten konstkick. Just nu pågår en intressant utställning med Vassil Simitcchevs moderna alster som triggar igång funderingar kring var gränsen för konst går. Kan en stor trädgren vara konst? Kan en ekvation vara konst tillsammans med lite lera och några stenar? Utställningen triggar igång många funderingar kring idéerna bakom dessa alster.

Jag fastnade för ett digitalt verk med namnet helig dans. Konstverket Helig dans gjorde min dag och nu kommer jag att leta mönster efter heliga danser varje gång jag betraktar skulpturer av människolika varelser.

På fotografiet nedan syns speglingar över konsthallens innergård, kanske är det ett konstverk som syns på innergården, ett digitalt verk bakom mig och två spegelbilder av mig. Kanske besöker jag konsthallen igen under ledigheten för att fördjupa min förståelse för utställningens innehåll. Jag kan absolut rekommendera ett besök om ni ändå har vägarna förbi under julhelgen. Det är alltid fri entré och god stämning på konsthallen, så det är bara att titta in och fylla på sina depåer av konst.

I skrivande stund är det fredag och det hunnit bli tid att öppna lucka 22, men den öppnar jag lite senare under dagen.

Må väl och ha en alldeles underbar dag!

Christina Karlsson

 

 

4 svar på ”Tjugoförsta luckan i julkalendern

  1. Det skulle kanske vara en idé. Husse har fått ett presentkort på en butik i Lund så varför inte göra något mer av besöket. Tipset är noterat.

    Njut nu av ledigheten som verkligen är behövlig!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *