Dag 3 i New York

Vi inledde dagen med att besöka 9/11 Memorial Museum, minnesmuseet för de tragiska händelserna 9/11- 2001. En omskakande utställning och en påminnelse om hur sårbart vårt samhälle är. En gripande utställning om vad ondskans terror kan orsaka. Fotografiet ovan föreställer ett konstverk som upprättats som ett minnesmonument, Trying to Remember the Color of the Sky on That September Morning, av Spencer Finch.

Därefter tog vi tunnelbanan till konstmuseet, The Met.

Regnet föll och kön ringlade sig längs med hela utsidan av The Metropolitan Art Museum. Vi hade turen att slippa stå i den långa kön eftersom vi hade köpt ett New York pass. Köa fick vi göra men inte lika länge. Museet är stort, till och med större än Lovren i Paris så vi fick inrikta in oss på de utställningar vi helst ville se. Maken, vår dotter och jag hade olika önskemål så vi fick prioritera. På min priolista stod impressionismen, modernismen och självklart den fantastiska modeutställningen som pågår. Heavenly Bodies Fashion and Catholic Imagination, Där skulle jag kunna gå flera dagar, vilken ögonfröjd! Dräkter designade av de mest framstående designers som Dolce &Gabbana, Yves Saint Laurant, Vesace, Dior, Gailliano, Lagerfeldt för Chanel, La Croix, Balenciaga, med flera.

När det gäller den här typen av designade dräkter är det svårt att dra någon gräns mellan mode och konst. Den här typen av designade dräkter är ur mitt perspektiv sett  konst och dräkterna i utställningen är designade för att skapa en dialog med religiösa mästerverk. Magnifik kontrast att låta nutid möta historien med den här dräktutställningen i miljön med den konst och arkitektur som The Met erbjuder.

Känner mig nöjd och lyckligt lottad som fått se utställningen och uppleva The Met.

När vi kom ut ur museet slog den över 30-gradiga hettan emot oss och det hade slutat regna.

Vi beger oss iväg tidigt på morgonen och kommer tillbaka till hotellet sent på kvällarna så jag hoppas att ni har överseende med att jag inte är någon flitig bloggbesökare under de här dagarna, då vi vill hinna med så mycket som möjligt.

Må väl!

Christina Karlsson

 

7 svar på ”Dag 3 i New York

 1. Vi står inför ett akut hot mot hela mänsklighetens existens. Världen står i brand, och våra barn och barnbarn kommer få ett helvete. Och vad gör du? Är ute och skräpar ner planeten. Vet du hur mycket utsläpp en resa till. NY orsakar? Det är ingen mänsklig rättighet att få flyga. Jag hade skämts för att lägga upp bilder från långresor.

  • Tack för din kommentar, jag respekterar din åsikt. Synd att du inte länkar till någon egen blogg så jag kan få läsa vad du skriver om.
   Jag värnar om miljön på andra sätt.
   Jag skäms inte det minsta för att jag flyger till NY. Det är min första resa till NY och jag tycker att det har varit en upplevelse att vara här och även att det är fantastiskt fint att se molnen ovanifrån som man gör när man flyger.

   • Ber om ursäkt för tonen i mitt förra meddelande. Jag är rädd för vara barns och barnbarns skull. Har ingen blogg, men sök gärna (när du kommer hem!) på tex Björn Wimans artikel i DN ’Låt oss säga sanningen. – det börjar bli sent på jorden”, samt Isabella Lövins artikel ”Jag önskar att det inte hade behövts ett miljöparti”. Allt gott.

 2. Självklart ska du njuta av din resa, läsa bloggar hinner du göra en annan gång.
  Låter som du får vara med om spännande saker, härligt.

  Fortsätt njut och ha det så gott!

  • Tack för din förståelse. Hoppas att allt är bra med dig och den nya lilla familjemedlemmen <3
   Den här resan är en upplevelse.
   Kramar!

 3. Klart du ska njuta av N.Y. Jätteroligt att via dig komma tillbaka till den stad där jag bott och besökt många gånger. The Met är häftigt och med så många olika utställningar. Kanske hinner ni med även Guggenheim.
  Önskar er fortsatt fina dagar. Vill du ha tips om matställen och läckra barer och en hel del annat tiya in på min vän Annas blogg. Hon är specialist på stan,http://www.newyorkmybite.com/
  kram!

  • Å, vad spännande! Du har bott på så många platser och bekantat dig med olika kulturer, härligt! Tacksåmycket för tipset om Annas blogg.
   Guggenheim hann vi aldrig besöka men det kanske blir fler resor till NY i framtiden.
   Ha det fint!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *