Sextonde luckan i julkalendern

Brukar du skicka julkort?

Jag gillar att få julkort, och ska man få julkort så bör man ju själv skicka julkort och det brukar jag göra; förra julen föll det bort från min agenda men i år är jag på gång.

En julhälsning är alltid glädjande oavsett var den dyker upp, e-post, sms, messenger och sociala medier i all ära, men visst är det något speciellt med riktig post? Riktig post i form av ett fysiskt handskrivet julkort.

Ikväll målade jag klart en akvarell som jag planerar att använda till årets julkort. Vår julgran fick stå modell för motivet som du ser på fotografiet ovan. Önskar att jag hann handmåla till alla, men nej det blir ett målat motiv som jag fotograferar och skriver ut. Nu är det bara kvar att skriva ut rätt antal, klippa till, klistra, skriva hälsningar och adresser; plus att jag ska hinna posta korten så att de hinner fram före julafton. Med tanke på att det bara är 8 dagar kvar till julafton så bör jag lägga på ett kol.

Hur gör du? Brukar du skriva julkort?

Må gott och ha en fortsatt fin december!

Christina Karlsson

7 svar på ”Sextonde luckan i julkalendern

 1. Vilket vackert julkort! Och att måla ett och sedan fotografera av det är ju en väldans god idé- För mig beror det lite på- Är jag hemma i Sverige brukar jag skriva några julkort och en del blir via mail och sms. Har jag varit utomlands har det få bli elektroniska hälsningar.
  Önskar dig också fortsatt fina decemberdagar.
  Kram

 2. Vilket vackert och personligt julkort att få. Det ligger omtanke och arbete bakom det. Ja, jag hör till den gamla stammen som envisas med att skriva handskrivna julhälsningar. Men skaran som gör det blir färre för varje år… Lite synd tycker jag för en personlig hälsning är alltid lika trevlig att få.

  Kram

 3. Jättefint och personligt julkort som säkert kommer att uppskattas! Ja, jag skriver julkort på traditionellt sätt. Gärna några personliga rader också om hur året varit. Tycker det är roligt att få, och då får man ju också skriva själv. MEN… det börjar bli för dyrt… få se hur det blir nästa år.
  Kram Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *