var stolarna bättre förr ?

130120 130120_1

Städ och röjarhelgen gav resultatet att jag slängde ut våra ”nyare” köksstolar och med inspiration av de Vintagebloggar jag följer, har jag istället plockat ner våra ”föredettingar” från vinden. Två härstammar från 50-talet, från svärföräldrarna som berättat att det var de första stolarna de köpte när de gifte sig. De brukar kalla dem för Winsorstolar. Stolarna har utsatts för slitage i en familj där fyra barn växt upp, men är hur stabila som helst. De andra två pinnstolarna kommer från min barndomsfamilj och jag gissar att dem är från 70-talet, måste nog fråga mamma om mer info angående de där stolarna. Även dem är i gott skick. Dessa fyra stolar har vi använt som köksstolar tidigare innan de förpassades till vinden.

När det gäller kvalitet på möbler så är de där äldre möblerna ofta av en väldigt god och hållbar kvalitet… Nu har vi alltså fyra udda stolar i köket igen, två pinnstolar och två winsorstolar och jag är så nöjd med resultatet. Ska bli spännande att höra ”kidsens” reaktion när de kommer hem idag 🙂

6 svar på ”var stolarna bättre förr ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *