Bloggpower- en utmärkelse

Idag fick jag en utmärkelse av Under mina lockar ! Jag känner mig självklart hedrad då jag gillar hennes positiva, levnadsglada och fina blogg. Här kommer nu de svar jag formulerat och de nya frågor jag vill föra vidare. och just det..

Med utmärkelsen följer uppdraget att skicka den vidare till bloggar som har färre än 200 följare. Berätta på din blogg vilka du utnämner och länka till deras bloggar. Skriv på deras bloggar att de fått utmärkelsen av dig. Svara på frågorna du fått av den som gett dig utmärkelsen. Hitta på fem nya frågor till de du nominerar.

Här följer mina svar….

– Bästa filmen?

Fanny och Alexander, i regi av Ingmar Bergman är sannerligen en kostymfilm som heter duga! Jag ser den inför varje jul och varje gång finner jag nya värden. Jag har alltid betraktat den som en ljus och glad film och det var först nyligen jag började fundera över hur jag kunde gilla en film som faktiskt innehåller så mycket elände och jag kom fram till att jag gillar den därför att kärleken och ljuset ”vinner”. Jag gillar de konstnärliga rollerna och karaktärerna, intertext till Shakespeare och andra draman. Jag gillar miljön i det Ekdahlska huset och miljön på teatern. Jag gillar den Ekdahlska familjens julfirande, deras förunderliga relationer till varandra och deras ringdans genom huset som får mig att minnas mina barndomsjular som firades med hela tjocka bullriga släkten, vi dansade också ringdans och jag trodde på fullaste allvar att tomten fanns och jularna var alltid så fyllda av förväntan och glädje.

 

– Vad gör du för att bli på gott humör?

Målar, lyssnar på glad musik och dansar min egenkomponerade balett. Känner tacksamhet för att mitt liv berikats med mina två underbara barn som är det absolut bästa och finaste i hela världen, min älskade man och fina vänner som jag tycker väldigt mycket om.

 

– Bästa presenten du har fått ?

Röda rosor. När jag fyllde 18 år uppvaktade min nuvarande man mig med röda rosor och skivan Savage Amusement av Scorpions…. på den tiden var han en ”långhårig” hårdrockare som spelade gitarr i ett rockband, körde en gammal blå Amazonbil, läste sista året på 4-årig teknisk och hade en allmänt kaxig attityd – Men denna dag hade han stajlat upp sig i finaste kavajen och när jag fick se honom stå där utanför min dörr med glimten i ögonen och rosor i famnen svämmade kärleken över totalt och jag tror att jag bländade både solen och månen med mitt sken.

 

– Om du var ett djur, vilket skulle det vara? Varför?

Haha, vilken fråga! Svaret får nog bli att jag inte skulle stå ut med att vara något annat djur än människa, därför att jag vill ägna mig åt konst och kultur. Jag vill läsa och utvecklas, lyssna på musik och dansa, umgås med familj, vänner och vara människa.

Men varför inte, om man tänker rent symboliskt så inspireras jag av Minervaugglans klokhet, Fenixfågelns förmåga att återuppstå, Örnens skarpa syn, Turturduvornas tillgivenhet och fantastiska lokalsinne, Arabhästens snabbhet och konstfulla aura och den förtrollande magi som ryms i närheten av alla hästar, Hundens trofasthet & vilkorslösa kärlek och Fjärilens fladdrande över blomsterängen…

Och kanske rent av Elefanten eftersom min son brukar kalla mig för ”tant elefant”, elle, eller fanten – hur han har kommit på detta smeknamn vet jag faktiskt inte men det låter så fint när han kommer hem och högljutt utbrister  – Hallå, tant Elle! och svarar jag inte direkt hojtar han, – Fanten, är du hemma?

 

– Nästa stora sak som väntar dig?

Min examen, sen önskas en fast inkomst av ett yrkesutövande som bild och svensklärare, ett bokkontrakt, en forskartjänst, en bal på slottet, att jag tar mig tid för att måla mera och skapar möjlighet att sätta upp flera egna konstutställningar, att jag tar mig tid att sy fler balklänningar och konstfulla kreationer, fler resor till Paris, till Frankrike, roddturer på Svansjön bland näckrosor och trollsländor och många glada tillställningar med familj och vänner…och självklart lyckan över allt det där lilla fina som förgyller vardagen utan att egentligen vara så märkvärdigt.

 

Denna fina utmärkelse skickar jag vidare till 5 fina bloggare som jag läser så gott som dagligen:

Månstrålen Marita

Anna Margareta

Fröken Hallonsemla

Queen of Kammebornia

Karolines vintage

 

 

Frågorna ni ska svara på är följande:

– Har du någon ”passion” som du brinner för?

– Din absoluta favoritlåt och varför?

– Berätta om din förebild?

– Vad betyder konst för dig?

– Om du var en växt, vilken växt skulle du då vilja vara och varför?

 

4 svar på ”Bloggpower- en utmärkelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *