det blev Rosenpannkakor med vanilj…

Nu har rosensockret väntat länge nog så igårkväll överaskade jag min kära make med hjärtformade pannkakor bakade av kärlek, rosensocker, vanilj och några andra ingredienser…levande ljus och vin trots att det är mitt i veckan. Klassisk musik från romantiken, med Prokofjevs Romeo och Julia. Och jag använde grytlappen  som är virkad av Queen of Kammebornia som inspiration – tänkte att den bidrar med lite Love and play inspiration.

130514_6

Grönsakerna avslöjar att det här är min pannkaka 🙂 Mannen min utesluter gärna salladen om det finns ett sötare alternativ, så han valde några enkla hjärtformade pannkakor med rejäla klickar sylt. Han brukar säga att det var behovet av sötsaker som fick honom att falla för mig och det låter ju sött…

130514_5

Äkta vanilj från Bourbon använde jag för att ge smeten den där fina mörkprickiga färgen som kontrasterade till rosensockret…Hjärtformen fick jag fram genom att lägga en pepparkaksform på stekjärnet och sedan hälla smeten innanför formen. Om du ska prova så tänk på att formen blir rejält varm, så en grytlapp kommer väl till pass när formen ska lyftas upp.

Himla goda pannkakor blev det!

 

 

2 svar på ”det blev Rosenpannkakor med vanilj…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *