när så mycket spännande är på gång …

130527_2

Idag var jag i Lund på handledning och nu känns det riktigt bra med uppsatsen, jag ska bara läsa igenom några böcker till som jag släpade med mig hem…så nu brinner det i knutarna, men det är ju så intressant det jag skriver om. Det finns ju faktiskt forskare som menar att man kan förändra världen med hjälp av ekokritik – på ett positivt sätt med miljötänk och allt det där som vi värnar om – så nu ska jag fästa allt fokus på uppsatsen och lär säkerligen sitta uppe och skriva tills morgonsolen börjar vakna. Likt en nattuggla som livnär sig på den kunskap böckerna förmedlar… Jag har ju inte studerat i 5 år för att skriva en halvbra uppsats – jag vill ju liksom känna att jag kan vara riktigt stolt över den uppsats jag presterar och att mina slutsatser är något alldeles extra…

130527_1

Och ni ser ju vilket underbart choklad jag ska njuta av, ett mörkt choklad från Ystad med jordgubbar och det fina är att det är en gåva som jag sparat ända sedan Sara och Cia var här och hälsade på. Mina fina klasskompisar från bildlärarutbildningen…så ikväll ska jag njuta av ett estetiskt tilltalande choklad…ikväll ska jag vara en bokmal som livnär mig på att läsa böcker och äta riktigt god choklad och kanske dricka en eller annan kopp kaffe.

130526_1

Och jag hade tänkt hålla tyst om det här men är ju så glad över att vara en av tre utvalda. Och nej, jag ropar inte hej ännu eftersom det bara finns plats för en av tre, men det kändes riktigt bra det där andra mötet som jag var på idag, så håll gärna tummar och tår – det skulle ju kännas himla bra med medvind, lite flow – ni vet sådär när solen lyser, håret riktigt fladdrar i vinden och musiken är så bra att man inte kan låta bli att sjunga och dansa fram på livets stig….och bara känna att allt är alldeles underbart. Den känslan vill jag känna! Ha det fint.

130526_2

Så här vackert blommar Syrenerna i Lund just nu…de blommar till min sons ära. Han fyller nämligen snart år och syrenerna blommar alltid på hans födelsedag och det är så fint, tänker jag.

10 svar på ”när så mycket spännande är på gång …

 1. Syrener är underbara både att titta på och stoppa in näsan i. Lycka till med uppsatsen. Choklad från min stad kan aldrig vara helt fel. Glöm inte att sömn är viktigt ibland.

  • Ja, syrener är ljuvliga 🙂
   När det gäller sömn så blev det inte många timmars sömn kan jag säga, men det tar jag igen nu under helgen…
   Ha det fint!

 2. Blir onekligen nyfiken på vad du skriver din uppsats om. Härligt när man känner att man har flow i skrivandet. Vi är ju inne i samma process du och jag, men själv har jag fått acceptera att det är hösten som gäller till inlämning. Jag vill ju att uppsatsen skall bli så där riktigt bra och då behöver jag mer tid för tanke. Tror att du kommer att bli extra inspirerad av den vackra chokladen. Lycka till med skrivandet! Kramar Liza

  • Ämnet är litteraturvetenskap/ Lyrik och jag har gjort en ekokritisk analys av Byggmästars triologi av Älvdrottningen, Men hur små poeter finns det egentligen och Vagga liten vagabond. Ekokritik som metod var helt nytt för mig, när uppsatsen påbörjades men så intressant.

   Ha det fint! och tack för att du hejar på 🙂
   Kram

 3. Heja heja heja!!! Du är såå bra, Christina! 😀 Tänker inte störa dig mer än nödvändigt innan uppsatsen är inlämnad: jag vet ju hur det är… Hehe. När du har tid så kan du ju höra av dig om fredag. Lunchtiden är reserverad för dig om du har tid. 😀 Stor kram så länge!

  • Hej! Tack för dina hejarop, de var så välkomna! som jag har slitit under veckan…. men nu är det över. Så skönt!
   Vi ses snart:) Kramar

  • Tack för dina hejarop, kändes fint med så många som håller tummarna för att det ska gå vägen. Nu är uppsatsen äntligen inlämnad och det känns som en stor lättnad!
   Ha det fint! Kramar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *