nästan som att vara besatt av en skrivardemon och bara skriva dygnet runt…

 

130525_1

Tro nu inte att jag sitter och gottar mig med choklad, denna förtjusande chokladbiten åt jag upp redan igårkväll. Ni vet sådär långsamt som man äter en vacker chokladbit, först går man och tittar på den i flera dagar och tänker – Oh, vad den ser god ut. Sen när jag väl bestämmer mig för att äta upp den ska den först dokumenteras och arrangeras som ett vackert stilleben. Vardagen blir ju lite mysigare så…men nu är det uppäten och om jag ville skulle jag kunna låtsas att jag kalasar på den just nu, men det tänker jag inte göra…

Just nu skulle jag kunna skriva att stressen är påtaglig och sammanbrottet är nära, att jag skrev hela dagen igår, satt uppe till klockan två inatt och skrev, vaknade klockan sju och började skriva igen klockan åtta…men jag låter nog bli att skriva om just den saken…att sitta inomhus och skriva dygnet runt verkar ju inte klokt… när man egentligen vill gå barfota i sommargräset som fortfarande är blött av det lätta regnet som nyss föll, jag kan föreställa mig doften av våra blommande syrénbuskar och alla andra små blomster som förgyller utelivet en sådan här dag. Fönstret är öppet och fåglarna sjunger så vackert – Oh, skynda dig att skriva klart så du kan komma ut och njuta…Jag svarar – Oh, javisst skriver det fortaste jag kan, men det tar tid att formulera och implementera en massa teorier så jag kan nog inte komma ut och leka idag. Och då kvittrar fåglarna – Oh, kära vän gå då ner och hämta lite frukt och bär, så ska du se att orden kommer inflygande genom fönstret…Ja, därav denna lilla bild av dagens lunch som består av skivad banan, avocado och jordgubbar som fanns kvar i kylen…Ja, nu har jag fått en stunds andrum och avser att återvända till uppsatsskrivandet, granskandet och analyserandet. Ha en fin lördag!

130525

 

 

6 svar på ”nästan som att vara besatt av en skrivardemon och bara skriva dygnet runt…

 1. Hoppas du får skrivit precis så mycket som du vill och behöver, men ändå kan smita ut en liten stund och hämta lite syrendoft och kanske gå på Vintagemässa. Men jag förstår din stress, att ha deadline kan vara så pressande.
  Ha en riktigt fin söndag!
  Kram
  Suz

  • Tack!
   Tyvärr blev det ingen vintagemässa… dock en promenad i regnet igår och det är inte helt fel, det ihäller 🙂

   Ha en fin vecka 🙂

  • Ja, minsann sommarlovet närmar sig med stormsteg 🙂 Härligt!!!
   Kramar 🙂
   och ha en finfin vecka!

 2. Alltså det här med att skriva uppsats kan ju stressa igång alla system samtidigt. Och det kan vara så tudelat också. Ena dagen flyter allt på och man känner sig som en drottning. Andra dagar är det bara tungt. Men det är vansinnigt underbart när den är klar! Kram och jobba på!

  • Vad bra du beskriver det, precis så känns det! Som en bergochdalbana när man har den där skräckblandade förtjusningen i halsgropen.
   Längtar tills den är klar! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *