Sovrummet är som en dröm

130515

Ett rum med röda rosor, blir rosenomslingrat, rosendoftande och romantiskt.

150515_1Safirblå heter den ljuvliga blå färgen, i tempursängen sover man så gott att man känner sig utvilad när man vaknar…

150515_2Närbild på kuddarna, jag är särskilt förtjust i den mönstrade som heter Elveden precis som tapeten. Vi slog upp namnet Elveden och det visar sig att det finns en engelsk by med samma namn, byn ligger i närheten av Cambridge. Namnet elveden härstammar från den äldre engelskans namn för älvdalen, latinets namn för nymfdalen enligt Wiki, så nu har vi döpt sovrummet till den rosenblomstrande nymfdalen, bara för att det låter så vackert.

130515_3

Sänglampor med blå lampskärmar och på sängbordet har jag placerat en liten äppelblomskvist i den hjärtformade ljuslyktan som Anders fick av mig i alla hjärtansdagsgåva för en massa år sedan. Tillsammans med ljuslyktan vill jag minnas att han fick en dikt som handlade om att tända ett ljus för kärleken…

130515_4

Är man en bokmal så är man, därför har det redan hamnat en del böcker på sminkbordet som är en trivsam plats för studier. Stolen i nyrokokostil har vi ärvt från Anders fastrar, rosenvasen har varit min farmors och pallen på golvet  har en alldeles speciell historia. Jag fick den av min mormor i samband med att jag hade invigning av min design och syateljé (ateljén, som jag blev tvungen att avveckla efter trafikolyckan) då var den en sypuff och min mormor hade haft den sedan hon var ett litet barn. På den tiden hade puffen ett annat tyg, men för cirka ett år sedan redesignade jag sypuffen till en pall i samband med ett skolprojekt. Då döpte jag den till Rosenvilan. Numera förvarar vi program från de operor, musikaler och teatrar vi varit på. Det är så mysigt att ta fram programmen ibland och återuppliva minnena…

130515_5

 

130515_7

Kaffe i Ostindiakoppen passar utmärkt när det är massor av litteratur som ska plöjas igenom.

130515_8

Den grekiska vasen köpte vi med oss från vår bröllopsresa på Korfu för 23! år sedan.

130515_6

Och så en vy av den vackra utsikten över blomstrande träd och åkrar. Självklart ska vi hänga upp något vackert på väggarna men det får vänta tills jag är klar med min uppsats, dvs någon gång i början av juni.

 

 

18 svar på ”Sovrummet är som en dröm

 1. Jag gillar sovrum som går i blått. Liksom porslin. Ostindia. En klassiker. En gång i tiden hade vi ett helt rum där alla kaffekoppar gick i blått. ”Blå rummet” var vårt populäraste rum på vårt porslinsmuseum på Bjärehalvön. Kanske besökte du oss.
  Jag hittade hit via Lottas underbara solrosblogg.
  Bosse

  • Tack, och vad roligt med en ny läsare som också gillar blått porslin 🙂 Låter spännande med porslinsmuseet men där har jag aldrig varit.
   Jag tittar in på din blogg!
   Ha det fint!

 2. Vackert det blev 🙂 Fast den där vasen från Korfu har jag aldrig sett trots att vi känt varann så länge.
  Re: Då gissar du fel…försökte läsa Lundbergs Yarden en gång, men fastnade inte alls för den…minns inte just nu vad det var som gjorde att jag ratade den…kanske för att alla andra höjde den till skyarna…jag är ju lite av en motvallskärring 😉
  Ha det gott!
  Kram!

  • Kan bero på att vasen oftast stått i sovrummet, men det är ju ändå märkligt att du aldrig sett den. Tänk vilken tur att de fick komma ut här i bloggen då 🙂
   Kram

 3. Ohh precis min stil, snyggt att blanda nytt med modern och lantligt samt inslag av gamla ting. Snyggt att dekorera med böcker också tycker jag =D

  • Tack 🙂 Ja, jag gillar det där med att blanda gammalt o nytt. Sen är jag uppvuxen på landet och kanske just därför vill jag skapa en lantlig känsla.
   Ha det fint! Kram

  • Tack, vad roligt att du tittade in på min blogg 🙂
   Men överkastet vill jag behålla själv 🙂
   Kramar!

 4. verkligen helt fantastiskt vackert man ser att det även finns en inrednings designer i dej kram mamman

  • Haha, Ja precis yngre och klokare. Just vad jag brukar tänka!

   Köpte ni också med er något minne från den grekiska ön?
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *