Majmånad är den vackraste och mest intensiva på hela året

130516

Jag tänker att maj är den månad då man verkligen borde ha semester, men vi har alltid som mest att göra i maj och december – så man hinner inte riktigt stanna upp och njuta. Titta bara på den här bilden som är tagen för några dagar sedan, gräset är långt och vi har fortfarande inte tagit oss tid att klippa gräset så snart är trädgården alldeles vildvuxen….Och de vackra rosenmagnoliorna har hunnit slå ut ännu mer, på kort tid just när man har som mest att göra tar hela naturen i och spricker ut i blom. Kanske är det ett tecken på att vi är en del av naturen – att vi har så mycket för oss, samtidigt som naturen har så mycket för sig med sin blomning och allt det där.

Igår upptäckte jag att rapsfälten börjat blomma och jag bara älskar blomstrande rapsfält, njuter så varje gång jag kör förbi och tänker – Oh, måste stanna och fotografera. Men är alltid på väg någonstans så ofta hinner jag inte stanna och fotografera och av tidigare erfarenhet vet jag att snart är det försent. Plötsligt en dag kör jag förbi och upptäcker att de blommat över…

130516_1

130516_2

En sak är säker, Våren är underbar! Maj månad är en av de finaste, vackraste och mest händelserika månader i naturen. Det är så skönt att kunna plocka fram vår- och sommarstassen och bara njuta av solens strålar som skiner….

Ni som har följt mig känner igen mig redesignade kappa som jag piffade upp för några år sedan och den får hänga med ett tag till…

4 svar på ”Majmånad är den vackraste och mest intensiva på hela året

 1. Håller verkligen med dig att maj är underbar men tyvärr ska allt typ hända denna månad så man hinner inte njuta som man borde.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Marie

  • Ja, jisses allt händer på en gång, man blir snurrig bara av att tänka på det. Men samtidigt är det himla mysigt med våren och man njuter trots allt av det fina vädret, växterna och allt det där varje gång man springer förbi.

   Önskar dig också en fin helg!
   Sommarkramar!

 2. Tufft med en röd knapp. Sådant gillar jag. Lila magnolia. Du har så rätt. Maj är en månad där man inte borde ha så högt och intensivt tempo. Istället ägna tiden åt allt spännande som händer i naturen. Rapsen är föresenade men jag har också hört att det är på gång nu. Älskar också de gula fälten. Måste ut och fotografera på söndag om det är fint väder. Du måste lova här och nu att byta taktik. Göra det du tänker. Inte upptäcka att det är försent – överblommat. Här får du en läxa av en gammal gubbe. 😉 Jag vill se en ”gul” bild som DU har tagit. 🙂 Lovar du? Passa också på att njuta en stund utan att bli överkörd av någon dum bil. Sug in det som en inre bild du kan ta fram när november kommer och hälsar på nästa gång. Kram Bosse

  • Kul att du gillar den röda knappen 🙂 När det gäller att stanna upp och njuta av rapsfälten så körde jag förbi dem idag igen, det blir ingen tid alls förrän uppsatsen är klar. Att byta taktik kommer heller inte på fråga eftersom jag måste bli klar med min utbildning, så att jag kan få ett jobb och en inkomst. Först då kan jag kanske börja koppla av, efter arbetstid vill säga. Men jag förstår vad du menar, vet ju själv att det inte är bra med all stress.
   Tack för omtanken 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *