vin, kakor, musik och ekokritiskt analystänk

130514_3

Vin, kakor och Eurovision songcontest 2013 på tv:n. Är man uppsatsskrivare så är man, jag hade inte vare sig hört eller sett något av bidragen tidigare så för mig blev det en överraskning. En positiv sådan. Jag tyckte att årets festival höll en ovanligt hög kvalitet, det fanns flera bra låtar, artisterna var snyggt klädda och showen, dvs det estetiska var allmänt tilltalande. Och Petra Mede var urtjusig i sina Gaultierklänningar. Jag röstade på Norge, fastnade för Margaret Berger och hennes ”I Feed You My Love”, den går varm på spotify just nu tillsammans med Frankrikes, Storbritaniens, Danmarks, Nederländernas och Sveriges låt.

Funderade på texterna, de flesta handlar ju om kärlek, men jag tyckte mig skönja en hel del miljö och naturskildringar…och det är intressant. Tänker att det skulle vara intressant att göra en ekokritisk analys av de där texterna…Är jag mitt uppe i något så är jag och det är både på gott och ont. Jag kan liksom inte släppa tankarna på uppsatsskrivandet och ibland kommer faktiskt en hel del goda idéer i samband med att jag gör något annat – att knyta samman olika föremål, teorier och idéer är så spännande.

4 svar på ”vin, kakor, musik och ekokritiskt analystänk

  1. Jag håller med dig, det var ovanligt många bra låtar som framfördes i år och för första gången på mycket länge möttes man inte av ”fel låt vann” på alla löpsedlar så här dagen efter 🙂 Jag gillade faktiskt även Ungerns bidrag…det var något med den triste lille figuren i stickad mössa som slog an något hos mig….;)
    Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *