Morgonfilosofi kring tanken – Tänk om jag hade läst genteknik….

131107

Ja, tänk om jag hade läst genteknik. Då kanske jag kunde svarat Ja på frågan…-  Christina, du kan väl klona dig?… Frågan har varit aktuell de senaste dagarna och häromdagen fortsatte samtalet ungefär såhär….    – Ja, gör det, klona dig. Då hinner du hjälpa alla på samma gång…. och så kan en av dina kloner vara hemma och ha det bra 🙂

Och när jag i efterhand funderar över dessa små samtal är det just de där spontana omtänksamma små fraserna som värmer… När de personligheter som samtidigt känner frustration över att jag inte kan hjälpa alla samtidigt, faktiskt tänker på att unna mig att låta en ”klon” vara hemma och vila.

131107_1

Massor av arbete och händelser har tornat upp sig likt ett jättegigantiskt berg. Och som ni vet kommer en olycka sällan ensam…. Denna veckan är det flera händelser som satt sina spår, några spår är djupare än andra och förfärligt sorgliga. Jag kanske skriver om det senare när jag själv har hunnit bearbeta sorgen men just nu är den sorgen min, bara min och några flers.

Och vid tillfällen då livet är tufft är det bra att vara kreativ och kunna visualisera inre bilder. Och då är det spännande att leka med sådana tankar som att klona sig …även om detta med kloning bara handlar om att visualisera något som inte existerar, det går ju tack och lov inte att klona människor i vardagen. När allt kommer omkring så fungerar det ju bara i film/spel&fantasy genren, men nog är det en spännande eller skrämmande tanke att leka med, lite beroende på ur vilken vinkel man ser det.

Men nu är det helg! Jag ska dricka kaffe, äta frukost länge. Kura upp mig i kökssoffan med en gosig filt, lyssna till regnet, reflektera och kanske rent av avsluta frukosten med ett delikat vaniljhjärta om jag lyckas uppbåda energi att springa ut i regnet för att köpa ett eller om jag lyckas övertala min man att trotsa regnet för att ta sig över till affären och köpa oss vars ett vaniljhjärta.

Sen ska jag till Galleri KVIS , vernissagefotografera och eventuellt uppdatera galleriets hemsida  🙂 Och sen kommer jag självklart att titta in i bloggsfären och läsa ikapp sådant jag missat under veckan…                         Trevlig helg!

 

2 svar på ”Morgonfilosofi kring tanken – Tänk om jag hade läst genteknik….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *