Lucka nr 12; berätta om musik som inspirerar dig

131212_1

Jag älskar musik! Och för mig är musiken lika livsnödvändig som konst, kärlek och mat… jag har en förmåga att falla för olika genrer…  kan lyssna på allt från en opera av Massenet till den glammigare hårdrocken som ”Raise your hands to Rock” av Mötley Crue… jag kan tralla fram och nynna på Monica Zetterlunds ”Sakta vi gå genom stan” för att i nästa sekund sjunga på Edith Piafs ”La vie en rose”…

131212_2

Jag går mer än gärna på operan och då och då händer det att jag går på en och annan pop- eller rockkonsert…. Jag drömmer om att besöka operan i Paris… bara för att det skulle kännas så magiskt att vara i Paris och lyssna på en opera IRL. Tidigare drömde jag om att besöka ”Her Majestys Theather” i London för att se ”Phanom of the Opera”, men där har vi ju varit och det var ännu mera magiskt än vad jag föreställde mig att det skulle vara…. och känslan lever kvar länge…länge…

131212

Ibland lyssnar jag på Noice, Gyllene Tider, Madonna, Michael Jackson, Pixies, U2, Beatles elller Rolling Stones….. Vad jag lyssnar på, och när jag lyssnar på vad – beror helt och hållet på dagsform och förutsättningar… Jag lyssnar helt enkelt på det jag behöver lyssna på för att må bra, för att klara av vardagen och för att åstadkomma det jag vill åstadkomma just för tillfället…Musik kan vara så mycket mer än bara toner och text, musik kan vara konst om man bara lyssnar tillräckligt noga….

Och denna lucköppning är fortfarande en lucköppning i EmilyDahls anda, kolla in hennes blogg om ni vill vara med.

Imorgon: 13. Berätta om ett minne från din uppväxt.

Sedan: 14. Berätta om din stil för ett år sedan. 15. Berätta om din favoritmaträtt.

2 svar på ”Lucka nr 12; berätta om musik som inspirerar dig

  1. Åh, jag älskar också musik i många former. Och är faktiskt rätt mycket periodare som snöar in mig på en artist/grupp eller till och med låt ett tag och lyssnar om och om igen tills jag tröttnar… Kram.

    • Det kan jag också vara, ”musikperiodare” alltså. Spelar samma låt om och om igen, åh vilken energi man får.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *