en kväll i klädkammaren…

140125

Ikväll har jag rumstrerat i klädkammaren. Tänk så många vackra hattar det finns…jag gillar hattar och tänker att det skulle vara fint att bära hatt lite oftare…de två hattar jag har brukar jag använda på sommaren när jag står i trädgården och målar.

140125_1

I åratal drömde jag om en klädkammare, en walking-in closet…och när barnen flyttade hemifrån, för lite mer än ett år sedan fick vi plötsligt större plats här hemma. Vi renoverade och gjorde en ”rockad” av rummen, sonens rum renoverades och är numera vårt sovrum och vårt gamla sovrum tjänstgör numera som en klädkammare.

140125_7

Rummet är ganska litet och det finns ett snedtak på ena sidan som gör att det är lite klurigt att fotografera, men så här ser det alltså ut i vår klädkammare. Där finns en stol, en tamburmajor, garderober, en spegel och några byråer. En provdocka som jag byter kläder på lite då och då, en gammal sypuff som man kan sitta på när man klär sig, där finns några resväskor, smyckeskrin och andra skrin.

140125_6

Ibland finns det blommor på byrån, ibland tänder jag de levande ljusen och ibland bläddrar jag i mina små bokhögar som ligger lite varstans och inspirerar. Böcker om kläder och modeskapare…att  Coco Chanel finns med på ett hörn är en självklarhet.

140125_5

 

140125_3

I spegelbilden syns ett av mina Parisinspirerade kollage som hänger på väggen. Kollaget består av fotografier jag tagit när vi varit i Frankrike, bilder jag rivit ut från tidningar och så har jag blandat alla färger för att kunna måla bakgrunden med en speciell lyster av svart som jag gillar. Att bara använda svart färg ur färgtuben kan bli lite stumt, av någon anledning gillar jag att själv blanda till den svarta.

140125_2

Här ser ni en detalj som finns i mitten av målningen, min man och jag står i en ros. Fotografiet av rosen tog jag i Monets trädgård. Blommorna runt omkring kommer från olika platser i Frankrike, parken i Versailles, utanför Louvren och några är helt enkelt fotograferade utsnitt av franska konstverk som jag gillar…

140125_4

Ett av skrinen är speciellt eftersom det tillhört min mans farfar som levde i början av 1900-talet. Tydligen förvarade män sina ”rakgrejer” i ett sådant skrin på den tiden, här finns gamla rostiga rakknivar som ligger i några slags fodral, raktvål, rakborste och sådant…På insidan av locket finns en spegel…

140125_8

 och så finns det ett fönster, alldeles i anslutning till strykbrädan. Ja, det är här jag har tillbringat några timmar av kvällen, städat, flyttat runt grejer och pysslat…och nu vankas det filmkväll… Ha det fint!

6 svar på ”en kväll i klädkammaren…

  1. Vilken otroligt inspirerande klädkammare du har. Tänk vad jag önskar att jag hade lite mer plats än att bara förvara kläder i min klädkammare. Gillar verkligen tavlan med er, spännande teknik. Kramar Liza

  2. Så härligt med en riktig klädkammare! Så fint med provdockan också:-) jag drömmer om en klädkammare… hoppas på att det kan bli verklighet när vi flyttar till ett större hus om några år! Önskar dig en fin vecka! Kram Esmeralda

    • Fin vecka önskas dig också kära Esmaralda! Jag håller tummarna för att det blir en klädkammare när ni flyttar till större hus 🙂
      Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *