ett trendbrott…

130124

Frustration, när tiden aldrig räcker till….när man egentligen känner sig förbaskad på strukturer som uppenbarligen inte fungerar. När all tid äts upp av dokumentation, när man inte kan sova pga att man är så trött i huvudet av allt som ska hinnas med….så man tänker att det är lika bra att stiga upp mitt i natten och skriva de där mailen som inte hanns med under dagen…frustration av att det trots det finns massor av ”projekt” att fortfarande sätta sig i och försöka ta beslut kring…beslut som man inte får ta själv, trots att man har kompetensen – nej i detta samhälle ska allt vändas på tusen gånger först och då ska det skrivas om och diskuteras kring på tid som man inte blir kompenserad för.

Nej, när man känner så här är det dags för ett trendbrott…. säga tack och adjö till ”duktigheten” och det gjorde jag igårkväll…. med filmkväll och en stor påse godis. Tråkigt nog så gillade jag inte alls filmen, del 2 av Hobbit: Smaugs ödemark. Om det beror på att jag inte är i form eller på filmen vet jag faktiskt inte….men idag är det en ny dag. Fredag! Och det känns så fint på något vis. När man tänker efter så är fredag, ett ganska vackert ord. Fredag och fredagsmusik… Med detta otroligt positiva inlägg 😉 önskar jag er alla en Trevlig helg!

 

6 svar på ”ett trendbrott…

  • Ja, det är heldrygt. Man vet att man snart ska stiga upp och behöver sova men allt bara snurrar runt i skallen.
   Kram

  • Ja, ibland orkar man bara inte med det där ekorrhjulet som spinner runt i 190 knop.
   Men nu är det helg och då ska vi njuta (jag har iofs lektionsplaneringar och pp att göra….) men ändå helg! Det känna bra!
   Kramar Christina

 1. Känner igen mig alltför väl, tyvärr. Bra att du släppte allt och tog en filmkväll. Det behövs även om det inte känns så alla gånger – att man hellre tänker att man borde jobba ikapp. Problemet är att man kommer sällan ikapp. Det finns alltid något mer att göra. Ibland får man ta till tröskelpedagogiken – att planera lektionen när man kliver över tröskeln till klassrummet 🙂 Hoppas du får en skön helg!

  • Tröskelpedagogiken. Jag längtar tills jag har en sådan buffert av lektioner i rockärmen så jag kan tillämpa den, jag får snällt förbereda lektionerna på min fritid. Jag har 14 olika undervisningsgrupper/vecka (åk 3-9) plus mentorskap och tjänsten räknas bara som 80% men jag jobbar konstant minst 150 % – känns inte som en hållbar situation i längden. Hoppas verkligen på en förändring, inom den snaraste framtiden.

   Men helgen har varit fin ändå 🙂 hoppas att du också haft en fin helg. Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *