Funderingar om färg. Var går gränsen mellan rosa och lila när spåren av det blå är få eller flera…

140421

Jag funderar på färg. Olika typer av färg…. det finns färger man ser och färger man inte ser… färger man vill se och färger man inte vill se. Jag ser filosofiska färger som rymmer betydelsebärande lager.

Just nu funderar jag kring magnolians blad. Är de rosa eller lila? Hur mycket påverkar den himmel vi uppfattar som blå, vår tolkning av magnolians blad som rosa eller lila?

Hela dagen har jag lyssnar på Lalehs Colors om och om igen…. Hört henne sjunga  ”Just because it’s black in the dark/ Doesn’t mean there’s no color”….

Och det stämmer ju så väl. När jag blandar min egen svarta färg använder jag flera olika färger för att få den nyans av svart som jag föredrar att se. Bara för att det är svart i mörkret betyder det inte att det inte finns några färger… kanske handlar det om att träna blicken att Se olika betydelsebärande lager. Betydelser där ett lager kan vara svart samtidigt som ett annat lager innehåller färg… Hur vet man vilka pigment en blomma använder för att framställa sin färg? Hur många olika krafter kan naturen använda för att skapa färg? somliga pigment kan skapas av ljus och andra av mörker…… och även om det är svart kan färgerna förunderligt nog finnas där ändå.

 

10 svar på ”Funderingar om färg. Var går gränsen mellan rosa och lila när spåren av det blå är få eller flera…

  • Visst är den vacker, Colors…
   och Grönt är så himla skönt, livets färg. Tänk så många nyanser det finns.
   Kram Christina

  • Creme de la kräm…. Olika nyanser av kräm kan förgylla den vita färgen så att den blir sagolikt fin till det mesta. En behagfull färg.
   Kram Christina

 1. Spännande tankar jag tycker om att följa. Du har så mycket kloka och djupa funderingar min vän. du är flera fina lager för mig..aldrig ledsnar jag på det..***
  och om den rödhåriga på bilden..det är min dotter..himmel och pannkaka..hon är lika lång som jag..tjuvar alla mina kläder om jag inte håller reda på dem (ler)

  kramar mot sommaren, Lycke

  • Tack Lycke, vad fint dina ord värmer idag<3
   Härligt att få höra om din dotter, döttrar och söner med för den delen är livet finaste. Min dotter växte om mig för flera år sedan men det händer fortfarande att vi lånar av varann lite då och då 🙂

   <3 Kram Christina

  • O, ja det där med färger är en hel vetenskap. En spännande vetenskap som jag skulle kunna fördjupa mig i hur länge som helst bara det fanns tid och möjlighet.
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *