Färgen i hennes gröna fingrar blir allt intensivare för varje år som går…

 

140709_3

När min son har semester passar vi på att besöka våra förfäder.. vi tar bilen och susar ner till fjärilslandet på Söderslätt. Först bakar vi förstås en kaka och tar med oss till de ”gamle” som blir alldeles nostalgiska av hembakt eftersom de inte längre själva bakar …min mormor och morfar, dvs sonens gammelmormor och gammelmorfar.

Därefter susar vi vidare till fjärilslandet och där bor min mamma och hennes sambo i Solhem, en gammal skånelänga som de rustat upp till en pittoresk idyll…

140709_1

där flyger fjärilarna runt från lavendelkvist till hallonland…

140709_2

140709_5

Där ute på slätten fläktar vinden friskt och friserar glatt om i sonens långa hår … De flesta blomster kommer från sådana där urgamla plantor som doftar alldeles underbart, så man kan inte låta bli att sniffa på de där tjusiga blommorna som  turas om att bli längst.

Förra året var de röda rosorna högre än prästkragarna och det är så det är tänkt att vara – men i år tog prästkragarna revansch och växte förbi de röda rosorna. – Ni är visserligen kärlekens och de sköna dofternas blomma, sa prästkragarna sträckte på sig och deklamerade med stolthet i rösten att det ju trots allt är Prästkragarna som är Skånes landskapsblomma 😉 och sen växte de helt sonika förbi den röda rosenbusken (det var så jag tror att det gick till).

140709_4

Varje gång man kommer dit tar man en trädgårdrunda för att kolla in alla bildsköna, färgstarka blomster…

140709

Och en liten tur in i trädgårdslandet. Där stengången får mig att tänka på Karin Boyes ” …Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen, som gör mödan värd…” Där alldeles intill den pyttesmala vägen, växer allt från hallon och jordgubbar till kålrötter och potatis. …

140709_7

Mamma (på bilden) bjuder på en himmelskt god och uppfriskande hemkokt saft. Vi sitter i solskenet, dricker saft, pratar och klappar solvarma hundar. Kollar in den urtjusiga och färgglada stenläggningen på marken och konstaterar att jag gillar de många olika färgkombinationerna på stenarna.

Sen susade vi hem och lagade ”söndagsmiddag” på en tisdag. Dottern och pojkvännen kom på besök och Maken kom hem från jobbet och tände grillen, när allt annat var förberett och klart 😉

Jag har Semester, and I love it!

10 svar på ”Färgen i hennes gröna fingrar blir allt intensivare för varje år som går…

 1. Vad underbart att du har dina morföräldrar i livet! Förstår att de blev glada för ert besök. Ja, det är roligt att umgås i generationer. Kul att sonen din hänger med!
  Kram, Gunilla

  • Ja, verkligen mysigt. Synd, bara att man hinner träffa dem så sällan – det gäller att passa på när man har semester.
   Kramar

 2. Underbara vackra bilder. Förstår de blir nostalgisk av hembakt, för visst är det lite speciellt med hembakat bröd ändå.
  Så skönt med semester åxo då man får och kan göra presis vad som faller in in dagarna i ändå.
  Ha det jättegott nu och semesterkram från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *