Förgyller dagen med flärdfull fläta och färg…

140710

Jag har unnat mig lyxen att låta min frisör tona mitt hår. Den röda tonen har intensifierats och förvandlat de små bekymmersgrå till ett minne blott…

140710_1

Denna gång fick jag en lite mer busig och ledig fläta…..

140710_3

Solen skiner och det är minst sagt varmt… men det får det ju vara på sommaren. Varmt, alltså.

Och jag har lagt till en ny kategori som heter Flärd. Tänkte börja samla inlägg med frisyrer och fina klänningar under en egen kategori. Tidigare har sådana inlägg placerats i kategorin vardag som rymmer en hel del. Jag har insett att detta med klänningar är ganska stort hos mig fortfarande, även om jag inte längre arbetar med kläddesign och sömnad så betyder de där klänningarna och frisyrerna trots allt en hel del. Och då kan de ju för ordningens skull få sin alldeles egna kategori.

Fina klänningar och frisyrer sätter guldkant på tillvaron… oavsett om det är ytligt, eller inte… fin utanpå är definitivt inte en förutsättning för att vara fin inuti – men jag blir gladare av fina klänningar och frisyrer, och om man är glad utanpå så blir man nöjdare inuti….  hmm… lät det krångligt, eller förstod ni hur jag menade?

16 svar på ”Förgyller dagen med flärdfull fläta och färg…

 1. Jättefin färg och fläta. Du är jämt tjusig, välkammad, färgmatchad och ofta i kjol. Fint. Man måste inte vara ytlig för att tycka om vackra ting.

  Angående gympaskor: det finns en stor stadiumbutik sidan om ikea i malmö. Där kan.man få bra hjälp att välja rätt. Det enda som stör är att sådana skor just nu ofta kommer i gräsliga kulörer (läs knallrosa). Blev glad att hitta ett par lite mer åt det hallonröda.

  • Oh, Tack vilken fin komplimang 🙂
   och tack för tipset vad gäller gympakor, jag får väl ta mig i kragen och ta tag i de där promenaderna igen. Gräsliga kulörer står jag dock inte ut med – tror att jag är lite ”gnällig” när det gäller att finna skor som passar. de ska vara både snygga, sköna och prisvärda för att det ska bli en affär.

   Ha det fint du kreativa kvinna!

  • Jag ska pröva om det går att göra en sådan på sig själv, men det kan nog vara klurigt att fläta håret i nacken 😉

   Ha det fint! Kram

 2. Vacker djupröd hårfärg och du verkar klä i den liksom flätan. En fläta kan ju bli hur vacker som helst!
  Märkligt – jag har tänkt att skriva på min blogg om att det är viktigt att känna sig fin på utsidan oavsett hur kroppen mår eller ser ut. Känner du dig fin, så blir insidan också ”gladare”! Men det är naturligtvis också åt det andra hållet. En bra självkänsla speglar utsidan. Visst behöver vi lite flärd…det är inte lika med ytlighet!
  Kram, Gunilla

  • Tack ja det är verkligen fint av min frisör att göra det där lilla extra som att alltid fläta mitt hår 🙂

   Och vad kul att vi gått i samma ”flärdfulla” tankar 🙂 Ser fram emot ditt inlägg.

   Ha det fint!
   Kramar Christina

 3. Så fin färg på håret! Och flätan är verkligen tjusig! 😉
  Jag älskar klänningar. Men frisyrer har jag svårt att få till tyvärr med mitt ljusa tunna hår. Jag önskar att jag hade så tjockt och vackert hår som du. Men men man får vara nöjd med det man har. Haha!
  Kram!

  • Åh, tack vad gulligt!

   Klänningar Ja, tänk vad glad man kan bli av en vacker klänning 🙂
   Ha det fint! Kramar Christina

 4. Flärd är ett bra ord, ett ord som borde användas oftare. Klänningar hör verkligen till livets goda. Livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder tycker jag. Jättefin färg på håret förresten. Kramar Liza

  • Tackar så mycket!
   Ja, visst är det en extra guldkant på tillvaron att klä sig fin och trivas i det man har på sig. Jag älskar klänningar 🙂
   Ha det fint!
   Kram Christina

 5. Så snygg du är med den fina färgen och snygga flätan. Jag gillar klänningar eller kjolar för visst vill man känna sig lite kvinnlig ibland. Tyvärr är jag dålig på att fixa till frisyrer trots att jag har lite längd så jag kommer absolut att kika in här hos dig för att få lite tips.
  Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *