Hennes sång fick oss att ”skymta lyckan” trots att regnet stod som spön i backen…

140712_12

Hej,

De senaste dagarna har det varit extremt varmt. Sommarväder. Perfekt för de första två dagarna av årets happening i Svedala. Sommarrocken. Men jag hade alltså sparat mig till godbitarna igår.Dag tre. Jag såg fram emot att lyssna på The Sounds och Veronica Maggio.

Några timmar innan vi skulle dit kom de stora grå regnmolnen fram. Jag rustade mig med jeans, regnstövlar och skinnpaj… Strax före det att vi skulle bege oss kom duggregnet. Regnjackan packades ner i väskan. Regnet tog i, och blev alltmer påträngande. Regnjacka på…. Regnet höll i sig och stod som spön i backen, mest hela kvällen. Artisterna tackade oss för att vi stod ut, och stannade kvar trots allt regn.

Jag konstaterade, att regnjackan jag bar kallas regnjacka därför att när den blivit tillräckligt blöt på utsidan- kan man lika gärna stå naken i regnet. Jag blev blöt in på bara skinnet. Min väska är fortfarande blöt och min nya fina mobil beter sig underligt. Hoppas att den återhämtar sig när den torkat.

Musikupplevelsen var trots allt regn, Ljuvlig. Vi skymtade lyckan när Veronica Maggio sjöng, ”Allt är för bra nu… sitter på pianot….och blundar tills jag skymtar lyckan…”

140712_14

Blev dock lite besviken över att hon inte sjöng om Paris. ”Vi kommer alltid ha Paris”. Hur kan man liksom låta bli att sjunga en sådan vacker låt? Jag trodde att alla älskade den låten och att det var en sådan som hon alltid sjunger…men kanske är det bara jag eller alla vi som älskar Paris – som är fullständigt galna i den där låten. Vad säger ni läsare? Har jag någon Veronica Maggio – fan i min läskrets? Vilken är din Maggiofavoritlåt?

Att gå på konsert i hällregn sätter sina spår. Kroppen min, mår inget vidare idag. Jag har försökt hela mig själv, genom att bada varmt, ta en promenad och nu ska fortsätta med att dricka massor att varmt te.

4 svar på ”Hennes sång fick oss att ”skymta lyckan” trots att regnet stod som spön i backen…

 1. Vi var på Diggiloo för några år sedan och satt där i regnet i 4 timmar men det var inte kallt och vi hade riktiga regnkläder på oss som höll oss torra, så det var helt ok.
  Maggio gillar jag men jag kan inte så många låtar, tyvärr, hör de mest bara på radion. Annars är min stora favorit Lena Ph. Såg henne på Lotta på Liseberg häromdagen och jädrans så bra hon är…
  Må så gott!

  • Täta regnkläder är nog avgörande vid sådana tillfällen.
   Lena Ph såg vi också på Lisseberg fast det var förförra vintern, hon är verkligen en riktig ”entertainer”. Mycket bra i live, även om hennes musik inte är riktigt min stil, så blir den det när man lyssnar på henne.
   Ha det fint! Kram

 2. Tycker om att se och lyssna på Maggio, men hon är inte någon favorit. Tråkigt att det regnade så, men strongt av er att stanna kvar! Hoppas att du har fått upp värmen!
  Kram, Gunilla

  • Jadå, idag (måndag) känns det bättre tack. Till och med vädret ser ut att vara bättre 🙂
   Ha det gott! Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *