Schackspel med poesi och förbjuden kärlek

140714_22

Akrylmålning. 30×30 cm. Förbjuden kärlek.

Funderade på att skriva en dikt om dramatiken på schackbrädet…. Dikten blev en målning. – Vad händer om svart kung blir kär i vit dam? Är det då det blir remi? Nej, det är då svart kung överlistar vit kung, säger schackmatt och kammar hem segern…

Äntligen! Efter tre veckors semester har inspirationen infunnit sig. Jag blev minst sagt förvånad när jag upptäckte att det jag målade liknade schackpjäser. Fast å andra sidan är det inte helt oväntat. De senaste veckorna har jag lyssnat till samtal om schackspel och sådana kan ibland vara riktigt dramatiskta och spännande – lite beroende på hur spelarna väljer att uttrycka sig….

Min make och son är iväg och tävlar.. igen…. Denna gång är det Schack-SM som varar i 10 dagar, så det blir en hel del egentid för mig här hemma. Idag ska sonen spela svart och därför tänkte jag att denna målning får representera en svart seger där den vita kungen är utspelad. I år har sonen spelat sig hela vägen upp till mästarklassen och bara det är en prestation som är värd allt beröm oavsett hur det går. Men självklart håller jag tummarna för sonens seger (och makens såklart) och varje dag loggar jag in och kollar resultatlistan typ 90 gånger om dagen – så det finns viss risk för att hemsidans besöksstatistik skjuter i höjden när sonen min spelar. Partierna kan nämligen pågå i upp till ca 6 timmar, så jag hinner logga in många gånger under de där timmarna…

Inspirationen flödade igår och fram växte en hel serie av schackinspirerade målningar. Jag blev till och med tvungen att måla över gamla målningar när dukarna tog slut, så idag måste jag bege mig in och köpa hem fler dukar att måla på.

Önskar er en fin dag!

10 svar på ”Schackspel med poesi och förbjuden kärlek

 1. Vilken fantastiskt målning! Fullkomligt älskar den. Så roligt att få se din egen konst. Hoppas det går bra med tävlande för både maken och sonen. Kramar Liza

 2. Gillar hur han smyger sig in i bilden i skuggorna och hur hon nästan florocerar med sin lilla älvvinge och krona. Underbara färger på rutorna. Jättefin! Kul att se din konst.
  Hoppas det går bra för sonen och maken.

  • Tack <3
   Florocerar, vilket vackert ord... det måste jag bekanta mig med lite mera, det smakar gott i alla fall. Åh, vad jag tycker om ord.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *