det ofattbara – en spännande utställning

140711_4

Skulpturer, intressanta skulpturer, vackra skulpturer som skapar fascinerande skuggor på väggen. Skulpturen ovan har landat framför ett fönster, vilket får tankarna att spira iväg och fundera kring hur otroligt väl den skulle passa in i en park eller en trädgård. Tänk alla funderingar den skulle inbjuda till…om besökare från när och fjärran.

140711_5  – En lek med tanken på vad som finns i rymden och hur allt hänger samman. Livet. Andningen.

140711

De säger att det är en skulptur men jag ser att det är ett rymdskepp som har landat. I varje hörn står en varelse, ett väsen, en ängel. Tre av dem är blå och en är lika bländande ”ljus” som månen när man ser den på håll. Bakom rymdskeppet upptar en gigantisk målning större delen av väggytan. Det här är ofattbart estetiskt lockande – precis som namnet på utställningen – det ofattbara.

140711_2

Målningar, skulpturer och vackra ord. Poetiska tankar, strofer och formuleringar om hur allt hänger samman.

140714

Det var ett par dagar sedan jag besökte utställningen, och det fina med sådana här små broschyrer är att man kan njuta av utställningen flera gånger. Ni som har vägarna förbi Trelleborg och vill få en speciell upplevelse, besök utställningen. Man får låna små hörlurar med sig på utställningsvandringen så att man kan lyssna när Joakim berättar om konstverken och Stina läser de vackra dikterna. Joakim och Stina Larsson heter konstnärerna, och Trelleborgs museum är öppet tisdag – söndag kl 12- 16.

Här finns en liten länk till utställningen i Trelleborg.

Utställningen består av oljemålningar, xerotypier, skulpturer och poesi som inbjuder till tankar och funderingar kring livet. Och jag skulle gärna se den en gång till, eller ännu bättre ha en sådan där liten vacker skulptur ståendes här hemma på en upphöjd plats.

140714_1

 

 

9 svar på ”det ofattbara – en spännande utställning

  • Varsågod 🙂 Ni bor ju i närheten, så ett litet besök kan väl vara fint.
   Trollenäs, så fint!
   Kram

 1. Du formulerar dig så spännande när du skriver så man blir lite eftertänksam . Just det….tänker jag.
  Det är spännande med skulpturer och all konst. Det ligger lite i betraktarens öga vad man ser, och visst är det härligt då man får låta fantasin flöda. Vi ser saker och ting från så många olika perspektiv. Charmen med allt vad konst handlar om ÄR just det att vi får leka med vår fantasi med poesi och så det kan bli *LER*.

  Varm måndagskram från mig.

  • Vad roligt att du gillar mina formuleringar 🙂 Och ja, tänk vilken tur att vi har fantasin. Allt blir så mycket vackrare och skojigare då.

   Färgglad måndagskram från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *