ibland finns det en lycka i att bara strosa runt utan vare sig mening eller mål….

140804_1

Ibland finns det en lycka i att bara strosa runt utan vare sig mening eller mål…. att bara vakna upp på morgonen och dra på sig promenadskor och vandra iväg och bara gå dit fötterna bär. När jag är i Cambridge hamnar jag oftast på The Fitzwilliam Museum. Jag går dit för att kolla in konsten, arkitekturen och speciellt för att hälsa på Monet och Renoirmålningar som hänger där på andra våningen.

Denna gången hade jag också turen att gå rakt in i den finaste sommarrea man kan tänka sig, på Laura Ashley som jag är så himla förtjust i. Fyndade kappan som jag har på mig på bilden och jag är så nöjd med den här kappan att jag inte kunde låta bli att inviga den trots att det egentligen är för varmt… men vad gör man inte för konsten att bära en kappa…

Rent fysisk är jag hemma igen men på något sätt kan jag inte slå mig till ro och samla ihop mig själv. Plikten har börjat pocka på och på söndag är det min sista semesterdag…och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Visst ser jag fram emot hösten och allt det där. Jag tycker så mycket om mitt arbete, det innehåller många solglimtar och mycket fint….ett viktigt uppdrag.

Men jag behöver mer semester! Och ännu mera semester. Känner mig inte alls i form för att avbryta något som är så skönt och behagligt. Semestern har ju nyss börjat och jag har fler målningar att färglägga, fler böcker att skriva och mer lyrik som vill dansa…fler klänningar att sy, rum att inreda och framförallt fler människor jag vill hinna träffa… fler promenader utan mål och mening och fler timmars vila och soft sömn…utan att väckarklockan skriker gäla ord i mina öron…. så för tillfället får jag ingen ro utan känner mig mest dyster över att semestern är slut…

140807_1

12 svar på ”ibland finns det en lycka i att bara strosa runt utan vare sig mening eller mål….

 1. Underbar kappa! Härlig färg och fint med kanterna. Hoppas att se den live en dag.

  Välkommen till lärarlivet. Ett liv i cykler. Och just nu både längtar man och är skräckslagen för snart drar det igång igen med buller och bång. Det tar emot att ge upp friheten och hoppa in i rutinerna och stressen igen. Men om ett par veckor när allt kommit på plats för terminen och man vant sig lite igen så kommer det gå fint. Och i år är du inte ny. Det är en stor skillnad! Du har inlogg och känner stora och små och rutinet och har en städad sal. Njut tre dagar till! Sen njuter vi av härluga höstkvällar och fredagar när helgen ligger framför oss.

  Kram

  • Ja, visst är den fin 🙂
   Och Ja, du har rätt detta året har jag haft möjlighet att förbereda för mig själv på ett helt annat sätt.
   Ha det fint!
   Kram

 2. Vilken fin kappa du fyndade! Laura Ashley parfym var vi absoluta favorit men den tillverkas tyvärr inte längre. Skulle visst komma i någon ny variant men än har jag inte sett den…

  • Hmm, det finns en Laura Ashleyparfym i butiken som doftar ros 🙂 Och den lanserades som en nyhet förra våren, kan det vara den du menar? Jag tror inte att den kommer att säljas i andra butiker, så kolla in deras butik eller hemsida.

 3. Hoppas hösten blir fin. Semester är skönt och det är ofta man skulle ha behövt lite till för att riktigt ladda batterierna.

  Sv. jag har för närvarande en F-1a men kompetens upp till 6an.
  Har dem i idrott och hälsa, fritids samt förskoleklassen.
  Kram.

  • Ja, verkligen – mer semester åt folket!!!!
   och Tack för ditt svar 🙂 Lycka till med klassen och allt det där som tillkommer.
   Kram

 4. Fräck kappa – gillar den avvikande kanten och den klär dig! Nej, jag vill inte heller börja arbeta…vad ska det vara bra för!? Jo, jag vet…och det blir bra det också. Men det är en skrämmande tanke med tanke på hur skönt det är att ha ”promenader utan mål och mening!” 🙂
  Kram, Gunilla

  • Ja, som jag skrev i en tidigare kommentar. – Mer semester åt folket. Det skulle vara så skönt 🙂
   Ha det fint! Kramar

 5. Att bara strosa eller ta bilen och åka dit näsan pekar. Att bara vara och upptäcka det som finns här och nu. Det finns inget bättre.
  Semestern lider även här mot sitt slut men både jag och maken pratade igår och vår händelserika semestermånad och att vi nu känner oss färdiga med semester just nu. Och det är en skön känsla. Kanske är det lättare när man vet att ett par små resor ligger framför inom de två närmaste månaderna.

  • O, vad skönt att känna sig färdig med semester 🙂
   Hmm, det kanske är det jag saknar, det har jag inte tänkt på, sammanhållen semester med min make, han har ju jobbat mest hela denna sommaren…
   Resor att se fram emot låter fint, fast å andra sidan så gillar jag att bara vara hemma också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *