Ett kultursamtal om konst och visuell kultur

140911_1

Om en vecka, lördagen den 11 oktober kl 18.00, ska jag hålla ett föredrag om Konst och Visuell kultur på Folkets hus i Svedala. Arrangemanget är ett samarbete genom Galleri KVIS och ingår i Svedala kommuns Kulturnatt.

Föredraget kommer att fokuseras på visuell kultur. Vi lever i en visuell kultur och visuell kultur är ett område jag brinner starkt för. Föredraget pågår i ca 25 minuter. Jag kallar föredraget för kultursamtal därför att min vision är att föredraget ska leda till ett livligt samtal om konst och visuell kultur. Vad innebär visuell kultur? Vilken betydelse har konsten och bilderna vi möter i en visuell kultur? Och varför är det så viktigt att vi har redskap för att förstå de bilder vi möter i en visuell kultur?

Föredraget är öppet för alla och det skulle vara spännande med en stor uppslutning, som kan leda till en vidare diskussion om betydelsen av konst och visuell kultur.

4bc55528a4-ProgramKulturnatten2014_ny

Ni som är intresserade av att komma eller känner folk som bor i närheten och kanske vill besöka arrangemanget, Ni får självklart gärna dela detta inlägg. Kolla in programmet ovan. Kulturnatten bjuder på många spännande arrangemang och utställningar. Alla är hjärtligt välkomna!

13 svar på ”Ett kultursamtal om konst och visuell kultur

 1. Det låter som ett intressant föredrag. Roligt.
  Tittar in på en snabb bloggpromenad hos dig och önskar en fin helg. Framför allt skön och mysig.

  Varma soliga kramar.

  • Bloggpromenad… vilket vackert ord du fick till där. Det tror jag minsann att jag adopterar, hoppas att det är ok?
   Stor kram
   Christina

  • Åh, om du kommer så berätta gärna vem du är. Jag är så spänd på att få träffa mina bloggläsare 🙂
   Stor kram

 2. Jag som just fann en härlig fåtölj på er möbelaffär får kanske ta mig en tur till Svedala. Frågan är bara om de har öppet samtidigt som Kulturnatten har sina sevärdheter 🙂

  Kraaam och så mycket spännande du har framför dig!

 3. Skulle jag få utmana dig lite? 😉
  Hur skulle du beskriva och sammanfatta vad visuell kultur är med bara några få rader?

  Många kramar Gunhild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *