Chesspoetry

141111_1

En kombination av den målade bilden och den fotograferade. Betraktelser och lager av betydelser. Koder och poesi…där den dämpade färgen får liv. Jag spelar schack… sen kommer jag hem och tittar på en midsommarnattsdröm…bara för att drömvärlden är så vacker med alla sina sagoväsen…

141111

En av mina stora passioner i livet är bildtolkning. Hur tolkar ni bilderna? Skulle vara intressant att veta…. Önskar er en fin dag här i bloggsfärens förtrollade värld!

 

11 svar på ”Chesspoetry

 1. Bildtolkning är intressant och ingenting som man egentligen kommenterar på två sekunder. Det som jag noterar mest är den mörka figuren som står bakom den ljusa prinsessan. Är det en ond eller annan personlighet eller är det du och mannen i annan skepnad. Fast samtidigt ser det ut som en kvinna. Sedan går mina tankar till bröllop så kanske är det en man ändå…

  Ett snabbt god morgon nu!

  • Det har du så rätt i. Att tolka bilder tar tid.
   Tack för att du tog dig tid i alla fall, spännande reflektioner du kommer med.
   Snart är det morgon igen så jag säger både god natt och god morgon 🙂
   Kram

 2. Bildtolkning … det gillar jag.

  Bild 1: En kvinna som inbillar sig att hon har livet med denna man trots att hon ser mörker, skräck och misshandel.

  Bild 2: Denna bild är verkligen dubbeltydig! Jobbar hon med sig själv? Ja, det tror jag för hon har öppnat upp och ser allt ur ett annat ljus.

  Attans var det ingen bild 3 ;.)
  Tack för att jag fick tolka dessa bilder/ kram

  • Hujedamej! Där gav du mig en helt oväntad tolkning och det är just det som är spännande med bilder att de väcker så olika associationer. Nu undrar jag förstås vad som väcker den mörka tolkningen, är det den mörka färgen eller kanske schackspelet? Kan också vara så att schackspelet i den bakre bilden inte syns tydligt nog pga de lager som ligger över och tillför ytterligare betydelsebärande lager.
   Spännande tankar…
   Tack för din tolkning 😉
   Fler bilder kommer så småningom.

   Kramar Christina

   • Hej igen! Brukar ha bildtolkning som en lek inne hos mig ibland och utan vinster ;.) Ibland så kommer det upp saker som jag bara säger och därav min tolkning av dina bilder. Förresten så har jag varit borta några dagar i fall du undrade *ler*
    /kram

 3. Tack för titt och kommentar hos mig.
  Min bildtolkning blir att du tagit dig från ”dröm” till ” verklighet”
  Intressanta bilder ,-)
  Ha det fint.
  Primrose ,-)

  • Åh, vilken vacker tolkning! Från dröm till verklighet – ja, på sätt och vis så stämmer det väl på många olika sätt.

   Kramar Christina

 4. Tolkning frågar du efter; först upplevelsen av den blå färgen, blå är mycket vackert, kyligt i värmen, blått är också en aning nedsatthet, finns där som en sorg, ett hot – nedstämd vila, men vila för blått är också en väntan kanske .. finns en prinsessa där? Du eller en annan figur …?
  Gröna färgen, som våren; nytt liv, nytt hopp, livgivande efter vilan,eller stiltjen som jag tror finns i varje relation – gult vilket dina bilder inte visar – men det finns med största sannolikhet – för det gröna blir det ju av det blå + gult …skuggan har samma färg o from båda bilderna …
  Jisses vad jag letar efter schackspelet vilket är är gåta … vilket gör bilden ….
  Det är otroligt gott att läsa om en lång relation !
  Uppskattar verkligen att du lever din dröm i konstens tecken … 🙂
  Är inte klar med den här bloggen — här finns mer att hämta ur en källa att fylla på ..

  • Åh, tack för din tolkning. Det är så spännande att läsa hur bilderna kan tolkas av andra än mig själv…
   Och välkommen tillbaka hit till mig 🙂

   Kramar Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *