Lucka 13; En bild ifrån ett avgörande ögonblick i år

141102_1red

141104

Lucka 13 och ett av årets mest avgörande ögonblick. Mest avgörande ögonblick är en ganska klurig ruta att finna bilder till. Men det som är ett av de mest avgörande ögonblicken under mitt år är dagen när jag sa upp mig från mitt arbete. Jag har tre månaders uppsägningstid och kommer att jobba kvar till den 6 februari.

Jag kollade in mitt bildbibliotek för att undersöka vilken typ av bilder jag tog de dagarna då jag gick och funderade – Jag fann de här två bilderna. En bild av blomstrande fotsteg framåt och en bild med ett levande ljus som lyser upp en av mina nyinköpta böcker som handlar om teorier kring hur bild och text interagerar… plus mitt armband som ett effektfull symbol.

Det var självklart ett svårt beslut att ta. Det finns många fina stunder i mitt arbete och jag trivs med arbetet som lärare, trivs med eleverna och jag har massor av pedagogiska idéer som skulle kunna utveckla verksamheten…. men när TIDEN ALDRIG räcker till för det där extra jag vill åstadkomma – då känner jag mig instängd.

– Jag fäller ut mina vingar och förlitar mig på att jag kan flyga dit där det finns utrymme för det där lilla extra, för den typen av utveckling och utmaningar jag vill och kan bidraga med. I målet finns  bild, konst och kultur som ett självklart innehåll.

 

Pepp och Hurra för Emily Dahl julkalender, länken med info för den som vill vara med finns här.

 

 

11 svar på ”Lucka 13; En bild ifrån ett avgörande ögonblick i år

 1. Så fina tänkvärda ord till dina foton!
  Du är den andra personen bland mina cybervänner som har sagt upp sig för att göra något helt nytt. Grattis till att du eller ni båda lyssnade till er inre röst!
  Vet du vad du nu ska jobba med eller …
  Dina egna ord och din två bilder är med dig på din nya vandring!
  Lycka till /kram

 2. Var tid har sin tid. När det är dags att lämna det gamla så ger det sig av sig själv. Man är mogen för en ny fas i livet liksom.
  Jag önskar dig lycka till.

  En skön lördag ska du åxo Ha.
  Kramkram.

 3. Så väl jag känner igen mig i dina tankar! I stället för att lägga all min energi på det kreativa arbetet tillsammans med eleverna så håller jag på med kvalitetsgranskningar, matriser och annat som inte alls är lika roligt. Yrket har verkligen förändras och jat tycker tyvärr inte till det bättre…

  Lycka till med din nya tillvaro när det blir så dags!

  Kram

  • Ja, den där listan på allt som inte kan inkluderas i undervisning och planering av undervisning…. den listan är gigantisk…

   Tackar för ditt lycka till 🙂
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *