Klänningsmaraton, musik och filosofi…

150203_44

Flärdfull tisdagsklänning. Mörkblå med blåvita rosor. Håret är flätat och snurrat som en kanelsnäcka. Jag packar väskan med äpplen. Noterar att namnet är Jazz och att det fraktats hit från Frankrike. Äpplet har rest en lång väg. Jag försöker föreställa mig hur trädet där äpplet vuxit ser ut och jag funderar över namnet Jazz…. Jag tycker om att lyssna på jazz, jag tycker om äppelsmaken, det känns fräscht att äta äpplen och jag tänker att äpplet har en intressant symbolik…

150203_4

150203_6

Jag placerar några tulpaner i en vas. Lyssnar till Katie Perry när hon sjunger…. ”…Choose your battles, babe, Then you win the war….”

Jag tycker om lyriken i musiken… hör Katie Perry sjunga om att dansa på brustet glas, om att välja sina strider och om att vinna sina krig. Jag tänker att det är magiskt att en liten strof, kan visualisera ett innehåll som säger så mycket mera än bara några ord… Bildspråk och Musik, är intressant att fundera kring. Vad är det musiken säger och på vilket sätt uttrycker den sitt budskap? Finns det alltid ett givet budskap eller kan innehållet tolkas olika beroende på vem som tolkar?

Beröringspunkterna är många och till sist smälter de samman… musiken, estetiken, bilden, litteraturen, konsten… dramatiken, etiken och moralen. Allt blandas likt en gigantisk potpurri.

 

9 svar på ”Klänningsmaraton, musik och filosofi…

 1. Vilket potpurri,-)))
  Jag tror att det blir olika betydelse för vem som lyssnar, vilket i och för sig är intressant! ,-)
  Snygg du är i klänning och håret flätat som en kanelsnäcka, fördelen med långt hår det går att fixa ,-)
  Jag med halvkort eller ner till ”nästan” axlarna, det går inte att fixa hälften ,-)))
  Äpple som heter Jazz har jag aldrig hört talas om, men eftersom du gillar jazz var det ju träffande, och då spinner man ju vidare på det ,-)
  Fina bilder och så härligt att ha fått ärva ett sånt vackert halsband från din farmor ,-))
  Ha det jättefint KRAM primrose ,-)

  • Ha det jättefint du också! Och Tack (Ler)… Så du har halvlångt hår, nu undrar jag såklart vilken färg… tror inte att jag sett något foto av dig på din blogg….fast jag har sett dina tjusiga färgglada bilder och dem tycker jag om 🙂

   Stor kram!

 2. Jazz var en ny äppelsort för mig eller så har jag bara missat den i butiken.Lyssnar inte så gärna på jazz så kanske är det därför 😉

  Snyggt med kanelbullefrisyr!

  Kram

  • Håller med, svenska äpplen är bäst, speciellt när man plockar dem från trädet direkt men när det inte finns svenska äpplen då duger de franska förträffligt 🙂

   Kram

 3. Så fin du är och så många mjuka och fina tankegångar du omger dig med *njuter* Du tänker som jag … nästan … läs här;

  En tanke

  Idéer serveras och jag sätter igång hela tankespelet
  Sorterar och lägger saker precis som jag vill ha dem

  Suger länge och väl på problem som berör i själen
  Känner på logikens vindlingar och spelar ut dem

  Förspörjer banor som för mig är riktigt tilltalande
  Faktumets olika ögonblick framträder i det skrivna

  En tanke är nu helt överraskande andras grubbel
  Fascinerande hur arbetslokalens tankar ändrades

  En tanke blev grubbleri likt ett berg och dalbana
  Utgången finns men helt huvudstupa många fler

  © Spanaren
  21 januari 2015

  Ha en bra dag/ kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *